Når livet lige pludselig vender 180 grader fra den ene dag til den anden, hvor man havde en rask og rørig ægtefælle og til at være terminalpatient, hvad gør man så med sit liv?
John Madsen fortæller om, hvad man kan gøre, og hvordan man kommer videre i sit liv. Det at leve med en døende kan være livfuldt og nært – døden er en del af livet.
Vi skal kræve at snakke om døden, mens vi har kræfterne til det.
- Hvordan tackler man som syg sundhedsvæsenet? Hvordan er det muligt at koncentrere sig om sin sygdom, når alle andre spørgsmål melder sig.
- Hvordan tackler man som pårørende sygdom? Hvordan kan du som pårørende stille op med en alvorlig dødelig sygdom. Hvad skal du, og hvad skal du ikke?
Dette foredrag sætter spot på tabuet om døden. Men det sætter også spørgsmålstegn ved de behandlingsformer, man tilbyder alvorligt syge, og den manglende kommunikation fra lægefaglig side, der i dag er et af de største issue i hospitalsverdenen.
"Foredraget er en livsbekræftende og ærlig beretning fra en af de mange, der bliver syg og dør inden for kort tid, og de personer, som jeg siden hen har hjulpet," fortæller John Madsen.
John Madsen har udgivet bogen Danser med døden – at leve med en dødende.
Varighed: 90-120 minutter"
5 minutters uforpligtende samtale.
John Madsen mødte Nelson Mandela i 2000 i Durban i Sydafrika. Det var et ikke planlagt møde, men oplevelsen har efterfølgende betydet meget for John Madsens tilgang til livet.
Kan 5 minutters uforpligtende samtale, under kaotiske former med en af verdens allerstørste statsmænd virkelig forandre tilgangen til livet og mennesker?
Ja, det kan, når det gælder Mandela.
Aldrig tidligere eller senere - og John Madsen har trods alt mødt flere kendisser - oplevet et nærvær, der fuldkommen overstrålede alt.
I oplægget tager John Madsen udgangspunkt i sit møde med Mandela, og hvordan man tilegner sig et positivt menneskesyn. Og hvad det gør ved os som individer at agere positivt.
Hvordan forandrer man sig fra en negativ pessimistisk tilgang til en positiv tilgang til livet? Der frigøres så meget energi i denne proces, at man ærgrer sig over ikke at have gjort det før.
Lær, hvordan du lytter til negativitet og bagefter lader det gå, så du ikke fyldes af andres negative udladninger.
Varighed: 90-120 minutter.
Der stilles høje krav til nutidens forældre, når det handler om at tackle en teenager! Mange spørgsmål at tage stilling til - også nogle, hvor det kan virke som selvfølgeligheder.
- Hvor mange timers søvn skal han have?
- Må hun bruge makeup i 6. klasse?
- Hvor lang tid må man spille computerspil?
- Må de spille voldsprægede spil?
- Skal cykelhjelmen stadig på?
- Hvordan med takt og tone på de sociale medier?
- Må de drikke energi-drikke?
- Hvad når det kommer til alkohol og andre stimulerende stoffer?
Mange gange er forældrene ikke enige, fordi de ikke har nået at tale sammen om problematikken, før den er der. Og mange er heller ikke enige med de andre forældre i omgangskredsen. Derfor er det en god idé at få talt om tingene, før de udvikler sig til et problem, og det sker, før man aner det.
John Madsens foredrag klæder forældrene på til at tage udfordringen med teenagere op, og selv om man skal sige nej til et ønske, kan det være udviklende for både den unge og forældrene.
Et af de vigtigste parametre, for at en arbejdsplads kan virke tiltrækkende og fastholde sine medarbejdere, er arbejdsmiljøet.
Har man en tilgang til sine medarbejdere, så de bliver hørt, set og mødt, så betyder det, at de får større lyst til at gøre arbejdet bedst muligt. Men hvordan lærer man det?
Dialogkompetence
Det gør man ved at mestre dialogkompetence, som betyder, at man altid lytter til sin medarbejder, bruger den tid, der er nødvendig, så en dialog altid får to vindere.
Dialogkompetence er bygget på den amerikanske dialogmodel Imago, hvor hensigten med dialogen er, at alle parter kommer til orde.
Når dialogen går skævt, er det ofte, fordi man ikke har den fornødne tid til at lytte efter, hvad den ene part siger, før man vil fremkomme med modargumenter, som ofte fører til flere stridigheder end løsninger.
John Madsen er uddannet i Imago-metoden og transformeret den fra den amerikanske model til en brugbar dansk model, som henvender sig til alle, der vil i dialog med andre personer. Det skriver han blandt andet om i bogen Bliv hørt, set og mødt – håndbog i spejlingsdialog.
Der arbejdes med små øvelser mellem deltagerne, hvor man bl.a. lytter til, hvad der bliver sagt, og skal prøve et gengive det, så afsender er tilfreds. Det lyder let, men er rimeligt svært, da hjernen hele tiden er fokuseret på at fortolke det, vi hører.
Dialogkompetence kan bruges til lette sager samt til afgørende afgørelser som afskedigelser.
Dialogkompetence kan bruges overalt, hvor man står over for et andet menneske, som, man ønsker, skal lytte til det, man har på hjerte.
I forbindelse med foredrag kan det aftales med foredragsholder at få bogen om teknikken bag teorien.