Kristine Tiedt er kunstner og forfatter, 38 år gammel, har en kandidatgrad i digital design og kommunikation, med specialisering i læring/leg.
Hun har været med til at starte et feministisk netværk for tegneserieskabere her i Danmark og så har Kristine gået på en tegneserieuddannelse i Sverige. Tidligere har hun arbejdet på IT-Universitetet i København.
I efteråret udkom Kristine Tiedt med en bog på Gyldendal som er baseret på research/fakta og handler om seksualitet – især kvinders. Både psykologisk, sociologisk, kulturelt, historisk og biologisk. Hun har specialiseret sig især i køn, seksualitet og ligestilling.
Kristine har undervist på aftenskole i nogle år og underviser nu i et valgfag i tegneserier på Krogerup Højskole. Bogen hun udkom med er en tegneserie og hun har nogle gange læst højt fra den for et publikum – et setup detr fungerer super godt.
Gyldendal har lavet en podcast i 6 afsnit om Kristines bog. Hun er selv gæst i afsnit 6 som handler om skam. Forskellige eksperter er gæster i de andre. Hvis du er interesseret kan du høre mere her.
P.t. arbejder Kristine på sin bog nummer 2.
Andre emner Kristine kunne holde foredrag om kunne f.eks. være:
- samtykke, sexualitet og køn – for alle: hvad er samtykke? hvordan gør man? hvad er køn? og hvordan taler vi om det?
- the 0rgasm gap: undersøgelser har vist at 2 ud af 3 heteroseksuelle kvinder ikke kommer under sex, men at de godt kan alene. Kan det virkelig passe? Og hvis ja… hvorfor? hvad er en orgasme? er der noget vi kan gøre?
- skam: hvad er skam? hvad betyder det for os i relation til køn, krop og seksualitet? Er der god skam? Hvordan bruger vi vores skam? Og hvad gør den ved os?
- tegneserier og grafiske fortælling (hvordan fortæller man en historie med billeder? virkemidler, effekter og inspiration. Eksempler fra forskellige typer af tegneserier/grafiske fortællinger, infografikker, både sjove, triste, seriøse, politiske og poetiske)
- normer, køn og inklusion (kan man gøre arbejdspladser, institutioner, miljøer mere inkluderende for alle? hvordan? hvad skal man være opmærksom på?)
- klitoris og kvindelig seksualitet: hvad er klitoris? hvordan ser den ud? kan det virkelig passe den først blev kortlagt i 1998? hvorfor?