En musikalsk fortælling om livet i almindelighed og om Korsbæk og dens beboere i særdeleshed.
Vi kender vel alle historien om Korsbæk fra tv-serien Matador - men med dette koncertforedrag kommer du med ét skridt tættere på byens borgere, med alle deres intriger, kærlighedshistorier og forløsende humor. Med afsæt i den elskede tv-serie tager præst og forfatter Ronald Risvig, der har over 350 matadorforedrag i bagagen, dig med på en rejse gennem livet - både i Korsbæk og i vores eget, med kristendommen som en underliggende fortælling, der “snakker med”.
Undervejs står fortællingen side om side med musikalske indslag - sange og toner fra tv-serien og ikke mindst fællessang. Matador vil nemlig vise os mere end vi aner. - Den vil vise os hvordan det er at være menneske ud fra helt grundlæggende værdier – og budskaberne, som den ubetingede kærlighed, gør at matador er evigt aktuel – også i dag.
Koncertforedraget er baseret på Ronalds anmelderroste bog “Matador og kristendom – 24 fortællinger om vort liv” fra 2015 – og i denne konstellation bliver fortællingen indrammet af tidens- og seriens musik ved duoen, “Postgårdens brødre” – bestående af Lasse Meyer Sørensen, klaver/sang og Nicolai Bøttger-Larsen, Trommer/sang).
Genhør fortællingerne - Syng med på tidens store sange - Nyd den smukke scenografi
I Foredraget “Jagten på den danske sangskat” forsøger vi, gennem sang, og fortælling at komme tættere på hvad den danske fællessang kan. Gennem sangene fra Lasses egen hjertesang bog, kommer vi tættere på den gode tekst, den gode melodi og hvordan de to kan forenes og blive endnu større end de var hver for sig.
Lasse synger, spiller og fortæller - og selvom du ikke kan læse noder, garanterer han, at du kommer tættere på en forståelse af musikken.
Foredraget er en spænding mellem sang, fortælling og en god portion humor og varer 90-120 minutter, med masser af fællessang, så sangmusklerne bliver rørt!
“Sangenes blå bog”, fortæller historien om Højskolesangbogen.
En bog der indeholder alt fra salmer og fædrelandssange til folkeviser, popsange og endda sange på andre sprog. Sådan har det bare ikke altid været. Højskolesangbogens historie handler også om strid, uenigheder og politik.
Der er højspændt stemning, når der skal vælges nye sange - både dengang, men også idag. Vi synger os igennem de gamle og de nye sange, og fornemmer den bredde, som folkesangbogen, og folkesangen har.
Foredraget varer 90-120 minutter.
Et foredrag om dansktoppens guldalder i 1960erne og 1970erne, om dem der var for, og ikke mindst dem der var imod.
- Vi synger de store evergreens fra Dansktoppen og Giro 413 (evt. som duo, med trommeslageren Nicolai Larsen) og hører om historien bag sangene.
Foredraget varer 60-90 minutter.
Et skønt foredrag om de danske lystspil og tonefilm.
Komponister som Svend Gyldmark, Kai Normann Andersen og Bent Fabricius Bjerre, var i den grad toneangivende for musikken til alle de dejlige sange vi kender fra de danske film.
Vi hører om filmene, komponisterne, skuespillerne og sangene - og vi synger dem sammen!
Foredraget varer 60-90 minutter.