martin-spang-olsen-bifald

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Martin Spang Olsen

Billedkunstner, forfatter og foredragsholder om klimaproblematikker og kostråd

  • Om Martin Spang Olsen
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Martin Spang Olsen er kendt som stuntman, billedkunstner, forfatter, sanger, skuespiller, sundheds- og bevægelsesekspert m.m.

Hans formelle uddannelse er cand. mag i musikvidenskab og oldtidskundskab fra Kbh. Universitet og Royal Holloway University (UK), men han har en lang række privatuddannelser og kurser bag sig.

Siden 1983 har han arbejdet som udøvende kunstner og har været aktiv i alle dele af kultur- og undervisningsverdenen.  Det har givet ham indgående kendskab til kreative, pædagogiske og sensoriske processer, som har dannet grundlag for hans bøger, foredrag, workshops og uddannelser gennem årene.

Siden 1983 har han samlet sine aktiviteter i firmaet MSO Productions, der rummer både en musik-, en billed- og en filmafdeling.

I 1983 grundlagde han Stuntskolen sammen med lillebroren, Lasse, en af verdens første stuntskoler og basen for Nordens første generation af stuntmen.
Sideløbende uddannede han sig inden for martial arts, og han har i dag høje gradueringer inden for en række systemer.  I 2004 grundlagde han Nordsjællands Gong Fu Akademi, hvor han stadig er aktiv som chefinstruktør.

I alt har Martin Spang Olsen 28 professionelle titler, og han har gennem årene medvirket i mere end 200 teater-, film- og tv-produktioner.  Han har rådgivet og undervist på de fleste danske læreranstalter og været konsulent for erhvervslivet siden 1985.

Har produceret musik, tv, film, kunstudstillinger, bøger og teaterproduktioner og er forfatter og medforfatter til en lang række fagbøger og artikler.  Han har også grundlagt flere uddannelser og organisationer, senest Sensory Training Institute (2012) og What If Institute (2020).

Men han er også type 1 diabetiker, og gennem sygdommen har han fået indsigt i de mange årsager, der ligger bag autoimmunitet, som er i eksplosiv stigning i alle lande.

Forfatter til bøgerne:  Forfatter til bøgerne: Stunt (1-2) (Bogfabrikken Fakta, 1992); Stunttræning (Gyldendal1994); Sang, Dans og Slagsmål (L&R Fakta, 1998) Organisk Frasering (Edition Wilhelm Hansen, 2000); Martin S.’ Julerim (Elkjaeroghansen, 2002) samt et stort antal artikler og kronikker.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Martin Spang Olsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Martin Spang Olsen ring til - tlf. 7026 0100

Verden dør uden køer!

Kritik af regeringens nye kostråd

Kød er usundt – ikke?

I årevis er vi blevet tudet ørene fulde af advarsler mod at spise rødt kød.  Kød (især oksekød) skader klima, miljø og helbred, mens frugt og grønt gør det modsatte.  Men i virkeligheden er det omvendt:  Det er køerne, der passer på vores klima, miljø og helbred, mens planteproduktionen ødelægger de samme tre områder.

Køer kan redde verden

Fritgående køer lever stort set af regnvand, græs og ukrudt, de opbygger økosystemer, fremmer blomster og insekterne, og så binder de luftens CO2 i jorden.  Ernæringsmæssigt kan ingen grøntsag eller frugt måle sig med kød.  I 2.5 mill. år har vi som mennesker levet af kød, seafood og honning, mens planter har udgjort få procent af vores føde.

Ovenikøbet indeholder planter deres eget forsvarssystem, fytoaleksinerne, som vores fordøjelse ikke er gearet til.  Så udover, at vi har svært ved at optage planternes næringsstoffer, fytoaleksinerne kan gøre os syge på lang sigt.

Er alt i landbruget da ok?

Nej, det er det ikke.  Hverken økonomisk eller miljømæssigt har vi et sundt landbrug.  Monokultur og fabrikslandbrug viser os de værste sider af menneskelig overudnyttelse af naturen.  Men det er ikke kød, der er synderen, det er landbrugspolitikken.  Ideen om at køer skal leve af soja fra den anden ende af verden og stuves sammen på alt for lidt plads, er på alle måder usund.

Men uden køer og andre drøvtyggere, vil naturen sygne hel og miste biodiversitet.  Omvendt kan ørkener gøres grønne ved introduktion af kvæghold.  Igen peger erfaring og videnskab på det modsatte af, hvad medierne fortæller os.

Hvad er gået galt?

Hvorfor bruger regeringen kræfter på kostråd, der skal få os til at spise mindre kød og mere grønt, hvis præmissen er forkert?  Skulle alle danske diætister tage fejl?

Det er en længere historie, men ernæringsstudier bliver typisk udført gennem såkaldte epidemiologiske observationsstudier, hvor man over mange år observerer menneskers vaner og drager konklusioner derfra.  Men kan dog kun udlede korrelation, ikke kausalitet – dvs. man kan ikke sige, at det ene er årsag til det andet.  I dag, hvor man i stigende grad undersøger madvaner og livsstil gennem kliniske studier, er myterne om de uundværlige grøntsager og planteolier punkteret.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Martin Spang Olsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Martin Spang Olsen ring til - tlf. 7026 0100

Ingen anmeldelser på foredragsholderen...
...men de kommer!

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.