fbpx
michael-halle-bifald

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Michael Halle

Musiker, sanger og foredragsholder om at bruge musik og sin tro på at komme tilbage til livet.

  • Om Michael Halle
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Michael Halle er i bund og grund bare sig selv, hverken mere eller mindre. Han elsker god musik, god mad, et glas god rødvin og så elsker han selvfølgelig allermest sin kone, sine børn og børnebørn. Så alt i alt en helt almindelig mand og ja….. en livsnyder.

For at forstå det at være livsnyder tror han imidlertid, at man også skal kende bagsiden af medaljen. Livet kan nemlig nogle gange tage en brat kovending. Noget der vender op og ned på alt og på et splitsekund ændre livet til at være noget helt andet, end det man stod op til om morgenen. Det har Michael selv oplevet på egen krop og været helt derude, hvor man tænker: ”er der overhovedet noget tilbage at leve for”. Men det er der så længe solen står op hver morgen og en ny dag begynder. Så man kan også godt føje ”ukuelig optimist, fighter og nu også foredragsholder” til hans CV.

Han er nok mere impulsiv og kreativ end struktureret og analytisk. Han taler, tænker og handler ud fra hjertet og hans følelser sidder helt uden på tøjet. Michael hører til den slags mænd, der godt kan sidde og fælde en tåre over Walt Disney’s Bambi på Glat is.

I marts måned 2014 blev Michael ramt af en hjerneblødning centralt i hjernestammen og der må han nok indrømme, at hans optimisme kom på prøve. Afstanden mellem liv og død er nemlig så kort, at man ikke en gang kan nå at synge første linje af ”I østen stiger solen op” eller for den sags skyld nå at tage proppen af en god flaske vin.

Alt det og meget mere kommer han ind på i de foredrag han holder, hvad enten det er fortællende eller hans musikalsk foredrag.

Michaels mission er ikke at fortælle for at underholde – det synes han egentlig kan være ret kedeligt. Han er bestemt heller ingen prædikant, selvom mange af hans foredrag egner sig godt til kirkerummet og afspejler hans egen holdning til tro. Men Michael vil derimod gerne stof til eftertanke i et jordnært sprog, der er til at forstå. Han kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade og undlader de fine latinske udtryk (som han ikke kan alligevel), men foredrager så alle kan være med, og forstå både det der bliver sagt og det der står usagt hen, som man selv udleder, kan drage paralleller til ens eget liv og bruge som man vil.

Hans foredrag ”Mellem himmel og jord” er et samtaleforedrag, hvor der er plads til, at alle kan komme til orde, give sit besyv med, der ikke er nogen egentlig konklusion, men der åbnes for meningsudveksling og gensidig respekt på de spørgsmål, vi alligevel ikke har det endegyldige svar på.

”Musikken og min tro gav mig livet tilbage” er et foredrag der i al sin enkelthed fortæller og hvad musik og sang kan gøre og har gjort for ham, efter han fik en alvorlig hjerneblødning og valgte selv af finde de værktøjer der kunne hjælpe ham til at komme over noget, der lige så godt kunne have sat et brat stopper for livet.

Men Michael har også en lille last, som han også gerne fortæller om. Han er nok det man kalder lidt ”Grækofil”. Han er nærmest besat af alt det græske, specielt Kreta, som han kender bedre end sin egen bukselomme. Det kan du læse mere om i foredraget: ”Min hjerne tror jeg er græker”

Hvis du vil byde Michael ind til jeres næste foredrag, skal han lægge sig i selen for at give jer en oplevelse, som I forhåbentlig vil huske lang tid fremover.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Michael Halle er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Michael Halle ring til - tlf. 7026 0100

Musikken og min tro gav mig livet tilbage

Pludselig der en nat i marts vågner man med hovedsmerter så voldsomme at man tænker, nå, det var så nok det liv!  Der kniber også med at bevæge sig, benene føles tunge som bly og det er som om den ene side ikke rigtig vil, som man selv vil. Konen, der også er vågnet (formentlig på grund af hans smertens udbrud) vil have tilkaldt en ambulance, men nej, det vil Michael slet ikke høre tale om. Det er sikkert bare den samme, om end kraftigere migræne, der også har vækket ham hver nat gennem de sidste 14 dage.

Men det var det ikke – det var en hjerneblødning, solidt placeret midt i hjernestammen. Ville den forskubbe sig bare få millimeter den ene vej ville det være slut, få millimeter den anden vej, ville i bedste fald betyde halvsidet lammelse, en lille drejning af blødningen, og det ville give andre fatale følger.

Hele forløbet, angsten, aggressionerne, depressionen, magtesløsheden, svigtet overfor familien, usikkerheden, uvisheden, de splittede tanker og alt det der ellers følger med, fortæller Michael om i dette foredrag, der dog mere end andet har fokus på hvordan han brugte musikken (specielt salmebogen) og hans tro, til at komme videre og ikke blive hængende fast i det tomrum, han følte han var havnet i.

Det er i mange uddannelser indenfor sundhedsvæsenet udbredt at mam skal have plads til at undre sig! – hmm… Michael undrer sig over at man ikke arbejder mere med musikalsk terapi og gør brug af hvad musikken kan føre med sig og bidrage med i den rekonvalescensperiode hvor væv og organer, som har lidt skade under en sygdom, skal genopbygges.

Det er et foredrag rettet mod både personer med kognitive problemer efter hjerneskade, pårørende, sundhedsfagligt personale og alle andre, der interesserer sig for hvordan musik, sang og tro kan påvirke os alle i positiv retning.

Mellem himmel og jord

Michaels opvækst var lidt en blanding af en rettroende kristen familie på hans mors side og en fædrene familie, hvor det paranormale var helt normalt og tillige en gren af familien der var mere ovre på det spirituelle.

Der var ikke specielt nemt for en dreng på 6-7 år at navigere i, men han fandt trods alt hurtigt sit eget ståsted og fandt ud af, at der ikke er noget i livet der er helt givet, og når man siger tro, må man også have plads til tvivl.

Hans farfar var det man i dengang kaldte ”klog mand”. Han kunne helbrede eller i hvert fald lindre folks smerter uden at røre dem. Michaels far og den ene af hans farbrødre havde sammen magiske kræfter, som han selv nød godt af som ung, men de kræfter har han ikke arvet.

Til gengæld kan Michael nogle gange se ting, som i vores verden og hans kristne tro ikke burde være muligt. Det ændrer dog ikke noget ved faktum, og han tror på, at alle mennesker har samme muligheder og evner, hvis bare vi er åbne og giver lov. Der er nemlig meget mere mellem himmel og jord end det vore menneskelige hjerner kan forstå. Michael tror nu heller ikke det er meningen, at vi skal kunne forstå alt. Ofte er det i hans verden meget bedre bare at acceptere at man ikke forstår og skal forstå det.

Foredraget er på ingen måde et spørgsmål om tro i hverken den ene elle anden retning. Han er selv adskillige gange blevet udfordret på sin egen tro, hvilket han mener er både godt og givende. Det er helt okay at sætte spørgsmålstegn ved tro, for uanset hvilke trosretning man end måtte bekende sig til er det kun tro – det er ikke viden. Fakta er heller ikke altid baseret på viden.

Det er store essentielle spørgsmål som ikke har nogle endegyldige svar. Derfor er dette foredrag også meget generelt, hvor tilhørerne inddrages og hvor der er plads til meningsudveksling.

Dette er ikke kun et foredrag men også et oplæg til samtale for bedre forståelse og accept af det der ikke nødvendigvis giver mening og som man sådan lige forstår.

Min hjerne tror jeg er Græker

Da hans mor døde i 2005 efterlod hun en lille sjat penge, som hun havde sparet op af sin folkepension. De blev brugt til Michaels og familiens første tur til Kreta. Måske var det en tilfældighed at de lige havnede der, eller måske slet ikke spor tilfældigt.

Uanset hvad var det begyndelsen på noget, der skulle gå hen og blive meget mere end bare et sted at tage hen og holde ferie, og som årene er gået, har det bare grebet mere og mere om sig. Kreta er nærmest blevet en besættelse for Michael, og han kender de fleste af de steder der er værd at kende og som ikke lige er der rejseselskabernes busser kommer frem. Ja, han kender faktisk øen bedre end hans egen bukselomme.

Men det er ikke kun naturen, maden, gæstfriheden og alt det som Kretenserne er kendt for Michael vil fortælle om. Det er også alt det der ligger mellem linjerne, for ofte er det ikke det talte ord, der siger mest.

Foredraget er ikke en rejsebeskrivelse, selvom der er rigeligt materiale, skønne billeder og fortællinger omkring det. Jeg kommer derimod mere ind på om det var tilfældigt at jeg lige havnede på Kreta og falds pladask for den græske natur, mentalitet og gæstfrihed, eller om der ligger noget dybere bag.

Tusindvis af mennesker valfarter til Kreta og andre græske destinationer hvert år og rigtig mange bliver, ligesom ham, nærmest besat af stedet og kommer igen og igen. Sådan har han det også selv, men for hans eget vedkommende, er der bare noget meget dybere der trækker ham derned. Noget Michael ikke selv forstår men accepterer. Så måske er der mere græker i ham end han selv ved og måske har hans hjerne ret. Der er lidt græker i Michael.

Michael vil nyde at tage jer en tur med rundt på det han kalder ”mit Kreta” og måske endda en dag møde nogle af jer dernede.

Kys det Satans liv

En af de sange han virkelig tænkte meget på efter han i 2014 fik en livstruende hjerneblødning i hjernestammen, var Steffen Brandts ”Kys det nu det Satans liv”. Da Michael så senere blev bedt om at synge den til en begravelse, gav den pludselig endnu mere mening for ham, og han har sunget den adskillige gange siden.

Michaels musikalske foredrag "Kys det Satans liv” handler om, hvordan sang og musik påvirker hjernen og hvordan man kan bruge musikken som værktøj til at få det bedre. Musikken har i sig selv en healende effekt, man udmærket kan benytte sig af helt alene eller i samvær med andre.

Det kommer der flere eksempler på under dette foredrag, hvor der også krydres med en masse af de sange Michael selv har benyttet sig af for at komme ovenpå efter hans hjerneblødning, ligesom der vil være plads til lidt fællessang.

Men det musikalske foredrag handler også meget om, hvad der lige skete den dag i marts 2014, hvor han så at sige pludselig befandt sig i et stort sort hul og for den sags skyld, lige så godt kunne have været død. Forskellen mellem liv og død er kun et splitsekund væk og de fleste af os farer afsted i hverdagen uden at opdage, hvad livet egentlig indeholder. Er livet kun her og nu eller er der også noget på den anden side? Er døden en endestation eller er det et trinbræt til at komme videre? Ingen af os ved det med sikkerhed. Men vi ved, at vi lever her og nu og vi ved, at musikken, der har sin helt egen plads i vores hjerne, har en stor indflydelse på hvordan vi oplever alt det omkring os.

For Michaels vedkommende var det et Satans liv at skulle kæmpe sig over på den anden side og gennem sin hjerneblødning, med de meget dårlige odds der var, for at han ikke skulle kunne komme igennem uden varige mén. Men takket være musikken og hans egen sang lykkedes det og det kan også lykkes for andre, for Michael er ikke enestående – han er bare et helt almindeligt menneske ligesom alle andre.

Når Michael holder dette musikalske foredrag har han en af sine faste pianister med, så der er lejlighed til både lidt fællessang og bløde varme toner. Hvor han fortolker nogle af de sange han selv holder så meget af.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Michael Halle er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Michael Halle ring til - tlf. 7026 0100

Ingen anmeldelser på foredragsholderen...
...men de kommer!

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.