Foredrag om parforhold, der bevæger sig i krydsfeltet mellem, hvordan par opfører sig, hvilken moral de står for og den biologiske joker i spillet: tilknytningsinstinktet.
Formålet er at give et overblik og redskaber til det langvarige parforhold.
Peter Kongshaug beskriver, hvordan par i begyndelsen gør sig trygge ved hinanden, så de kan dele de nære og kærlige følelser. Kærlighed er ikke blind. Den er både inderlige og alvorlige, så en sådan selvbevidst, selvskabt relation kan bruges til rigtig meget. Par går efter at opfylde deres stærkeste ønsker til tilværelsen. Men ikke alle kan finde pulsen?
Nogen trækker sig ind i en afstand, mens den anden raser. Men man kan ikke gemme sig i et parforhold, ej heller kan man få noget godt ud af at råbe? Alle parforhold har sit eget sikkerhedssystem, kaldet tilknytningsmønstret. En instinktagtig rød-lampe reaktion, der kalder på den anden, når han/hun kommer for langt væk, ligegyldigt hvordan de opfører sig. Livet passer også på parret. Hvad er hele det system for noget?
Som erfaren parterapeut kan Peter Kongshaug efterhånden se, at de velfungerende parforhold har noget til fælles. De har erkendt, at deres parforhold er noget i sig selv. De kan genstarte modellen anytime. Hvad er så de typiske greb, der bringer par ud af farezonen? Det vil være omdrejningspunkt for foredragets afslutning.
- Hvad skal der til, for at ens parforhold lever?
Der er 4 områder, man skal have gode kompetencer inden for:
- Faktuelt vide alt om dit parforhold. Kende den du er kæreste med, hvad hun/han vil, drømmer om, synes om – især med dig.
- Kende dig selv. Kende især dine svagheder, emotionelle reaktioner. Forfængeligheder, der hvor du går gennem isen.
- Kunne lave og opfylde aftaler. Kunne lave planer, forhandle, løse opgaver.
- Kunne gøre dig værdifuld. Kende til at samtale på den andens betingelser. Kunne lytte empatisk.
Undervejs i foredraget er der plads til dialog og besvarelse af spørgsmål.
Varighed: op til 2 timer.