Sarah Warny Berg er uddannet antropolog og har virksomheden Klogere Sammen, hvor hun underviser i, hvordan vi kan blive opmærksomme på de strategier, vi bruger til ikke at blive afvist, og hvad vi kan gøre for at skabe mere plads, til dem vi er i vores fællesskaber.
Derudover er hun aktiv i den offentlige debat med kronikker og radiointerviews, hvor hun kæder dagligdagsobservationer sammen med større sociale og kulturelle bevægelser i samfundet, og hun har udgivet en række fotoserier med henblik på at sætte lys på følelsesmæssige tabuer.
Sarahs foredrag er personlige og inddrager gruppen i en form for fælles opdagelsessafari. Hun forbinder tragik og komik, når hun trækker på egne erfaringer af, hvor kompliceret det kan være at være menneske, og hvordan man kan ende med at miste sig selv for ikke at miste tilhørsforholdet til andre. Foredragene kan indeholde små sjove øvelser, som giver publikum direkte erfaring med deres eget forhold til temaerne for dagen.
Samtalesaloner med Sarah Warny Berg
Book en Samtalesalon med Sarah Warny Berg, hvis du ønsker at skabe samhørighed og dialog omkring et aktuelt emne.
Hvad er en Samtalesalon?
En Samtalesalon en form for workshop, som har til formål at skabe samhørighed og dialog omkring et specifikt emne. Det gøres gennem korte oplæg og spørgsmål, som deltagerne bliver sat sammen på kryds og tværs for at besvare. Samtalesalonen er en dialog til forskel fra diskussion. Vi skal altså ikke løse problemer, men i stedet udfordre vores forståelser ved at se tingene fra flere perspektiver og herved åbne horisonten for, hvordan vi kan tage os af det, der er væsentligt.
Hvilken forskel gør en Samtalesalon?
Folk lærer tit mest af det, de selv siger, og i Samtalesalonen får alle mulighed for at sige noget, uden at alle nødvendigvis skal høre det. Ved at invitere jeres medarbejdere eller gæster til en Samtalesalon, kan I bryde med langtrukne rundbordsnakke og dagsordner, der kapres og alligevel skabe et rum, hvor alle forholder sig til et givent emne. Som facilitator er det Sarah Warny Bergs rolle at samle op på ligheder og mangfoldigheder i gruppen, så I ved arrangementets afslutning har en oplevelse af, hvad I har til fælles.
Hvad kan en Samtalesalon bruges til?
Trivsel: I er måske en virksomhed, der oplever stresssygemeldinger eller konflikter blandt medarbejdergruppen, eller også vil I bare gerne høre, hvad I som ledelse skal gøre endnu mere af, for at jeres medarbejdere trives i dagligdagen. I kan sammen tage emner op som: kollegaskab, formål, kommunikation, indflydelse og mening.
Samhørighed: I er måske en organisation eller en forening med et samlet fælles formål. I ønsker at styrke samhørigheden omkring jeres sag, eller måske I har brug for at afklare, om I nu også stadig mener det samme. I og Sarah kan gå i dybden med centrale begreber fra jeres dagligdag eller undersøge, hvad det egentlig er, der driver jer til det, I gør, og hvad det er, I er fælles om.
Opfølgning på foredrag: Efter foredrag har tilhørerne ofte brug for at sætte den nye viden i relation til deres eget virke, og en Samtalesalon er et oplagt alternativ til endeløse spørgsmålsrunder, hvor energien ofte dør ud. Her vil Sarah lægge Samtalesalonen op ad dagens tema og invitere deltagerne til at reflektere over, hvordan den nye viden kan gøres relevant i deres dagligdag.
Demokrati og Folkelighed: I er måske en kulturinstitution eller skole, som kan lide at samle mennesker til vedkommende og engagerende arrangementer. I kan tage emner op af fælles menneskelig eksistentiel karakter såsom: mening, fællesskab, empati, hjælp, venskab eller kærlighed. I vinkler sammen emnet, så det lægger sig op ad aktuelle strømninger i Samfundet eller i jeres lokalmiljø.
Hvorfor skal I vælge Sarah Warny Berg?
Sarah tilretter arrangementet efter jeres behov.
Gennem et grunddigt forarbejde sikrer hun sig, at I har en fælles forståelse af, hvad jeres samarbejde går ud på, og undervejs sørger hun for, at I hele tiden justerer ind efter, hvad der er brug for. Således sikrer hun sig, at arrangementet bidrager til jeres målsætning, og at I kommer videre ad den vej, I ønsker.
Sarah tydeliggør sammenhænge og mangfoldighed blandt jer.
Med hendes uddannelsesbaggrunde som antropolog, familiebehandler og konfliktmægler, afkoder hun hurtigt væsentlige temaer i jeres gruppe og sætter dem i relation til hinanden. I får derfor en facilitator, der kan sætte jeres ligheder og forskelligheder i spil og herved åbne op for en dialog, der kan gøre jer klogere på hinanden og jer selv.