fbpx

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Susanne Møberg

Coach, forfatter og foredragsholder om sensitive mennesker og om narcissister.

 • Om Susanne Møberg
 • Foredrag
 • Anmeldelser

Susanne Møberg har specialiseret sig i det særligt sensitive karaktertræk hos børn og voksne – og er selv en af slagsen.

Hun er uddannet pædagog med særlig interesse inden for psykologien, har været ansat på Psykiatrisk Børnehospital i Aarhus samt inden for voksenpsykiatrien.

Er desuden uddannet coach samt instruktør i mindfulness.

Hun har 25 års erfaring med undervisning og foredrag.

Susanne Møberg er forfatter til 13 bøger – seks af bøgerne henvender sig til særligt sensitive mennesker. To af bøgerne er også udkommet i Norge og Tyskland. Senest har hun udgivet bogen Forelsket i en narcissist (2017).

Susanne holder foredrag både i Danmark og i Norge.

Susanne har blandt andet holdt foredrag for:
Vestas
Aalborg Universitet
Just Consult, Brabrand
AS3, Aarhus
AAB, Aarhus
Reklamebereauet Invision, Aarhus
Publizon, Århus
Gensam Data A/S, Aarhus
Veitex, Horsens
Scanenergi, Herning
Unifeeder, ÅAahus
Melton strømpefabrik, Vejen 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Susanne Møberg er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Susanne Møberg ring til - tlf. 7026 0100

Mindfulness i teori og praksis

Mindfulness handler om at skabe fuld opmærksomhed og nærvær i øjeblikket – det giver ro i tanker og følelse. Når vi ikke er opmærksomme, styrter vi af sted på autopiloten. Det betyder, at krav, tanker og følelser styrer vores liv – vi føler os stressede og mister glæden.

Mindfulness er en enkel og effektivt metode til at til at bryde de negative handle- og tankemønstre, og forskningen har påvist, at metoden effektivt og vedvarende reducerer stress og fornemmelsen af være presset.

Mindfulness er ikke blot en teknik, det er også en livsholdning og et godt grundlag for at have det godt med dig selv og med andre mennesker.

Kom og lær enkle og effektive mindfulness øvelser af Susanne Møberg, du kan praktisere i din dagligdag.

Varighed: 2½ time (inklusive pause og debat).

Sensitive mennesker

Hos særligt sensitive mennesker er nervesystemet mere fintfølende. Indtryk, stimuli og stemninger opleves stærkere og bearbejdes dybere end hos flertallet. Det sensitive karaktertræk indeholder potentialet til at leve et godt og meningsfyldt liv fyldt med glæde og kærlighed. Men for særligt sensitive mennesker kan det være en udfordring, at man hurtigere føler sig overstimuleret, udmattet og stresset – i en sådan grad, at det går ud over livskvaliteten og humøret.

Kom og få en grundlæggende forståelse for, hvad det vil sige at være særligt sensitiv. Du får enkle og konkrete redskaber til, hvordan du skaber de bedste betingelser for sensitiviteten og et meningsfyldt liv med glæde, overskud og balance.

Susanne Møbergs foredrag henvender sig til personer, der måske genkender det særligt sensitive karaktertræk i sig selv, og til personer, der ønsker at blive klogere på særligt sensitive mennesker.

Varighed: 1 time.

Sensitive børn

Hos hvert femte barn er nervesystemet mere fintfølende. Barnet registrerer og indoptager flere indtryk og stemninger, og det bearbejder indtrykkene mere nuanceret og mere detaljeret. Barnet har mere at forholde sig til end flertallet.

Særligt sensitive børn er i højere grad disponerede for at føle sig overstimulerede og udmattede, fordi der ganske enkelt skal mindre til, før det sker.

Særligt sensitive børn er forskellige, derfor er er forskel på, hvordan børnene reagerer, når de er overstimulerede. Der hører mange særdeles positive egenskaber med til at være særligt sensitiv, når man forstår at forebygge og håndtere overstimulering.

Kom og få en grundig forståelse for, hvad det vil sige at være særligt sensitiv. Du får konkrete råd og værktøjer til, hvordan du kan hjælpe dit barn/dine børn og dig selv til at skabe de bedste betingelser for sensitiviteten i dagligdagen.

Susanne Møbergs foredrag henvender sig til fagpersoner og til forældre til særligt sensitive børn samt til særligt sensitive voksne, der ønsker at få en større forståelse af sig selv som barn.

Varighed: 1 time.

Sensitive mennesker på arbejdspladsen

Det kan være en udfordring for særligt sensitive mennesker at finde sig til rette og trives godt på arbejdspladsen. Den største udfordring er, at man oftere og hurtigere end flertallet bliver overstimuleret, udmattet og stresset.

Særligt sensitive mennesker har potentielt mange og særdeles gode kvaliteter, der er brug for på arbejdspladsen. Men det er vigtigt, at man formår at forebygge og håndtere overstimulering for at trives og for at præstere optimalt.

Ansvaret for det gode arbejdsmiljø ligger på flere niveauer, men der er også meget, man selv kan gøre.

Kom og få konkrete råd og vejledning til, hvordan du bedst kan tage vare på sig selv og tilgodese dine behov og dine grænse, med hensigten at bevare glæde og overskuddet på jobbet.

Sensitive mennesker på arbejdspladsen et foredrag med Susanne Møberg.

Varighed: 1 time.

Tæt på en narcissist?

Er du en af de mange, der lever eller har levet tæt på en narcissist, eller kender du én, der gør? Så er foredraget noget for dig.

Narcissisten kan være vanskelig at gennemskue, det er, som om han/hun har to personligheder. Han/hun kan være venlig charmerende, intelligent og fungere godt udadtil. Men når man lærer narcissisten at kende, opdager man, at han/hun har en dybt problematisk adfærd med manipulation og løgne og et overdrevet behov for opmærksomhed og kontrol. Narcissisten har ingen empati, ingen forståelse og ingen respekt for andres grænser og behov, og han/hun ødelægger og nedbryder den person, der kommer tæt på.

Susanne Møberg er blandt andet forfatter til bogen Forelsket i en narcissist.

Både mænd og kvinder kan have det narcissistiske træk i personligheden. Kom og hør, hvad der kendetegner en narcissist, og hvad det gør ved den, der er tæt på, og hør hvordan man kan komme fri af forholdet med selvværdet og værdigheden i behold. Foredraget henvender sig også til pårørende og fagfolk, der har kendskab til forhold, hvor narcissisme er indblandet.

Få svar på spørgsmålene:

 • Hvordan genkender man den skadelige narcissist?
 • Er vi ikke allesammen narcissister?
 • Hvordan kommunikerer en narcissist?
 • Hvorfor er det så nemt at blive forelsket i en narcissist?
 • Hvad gør det ved den person, der er tæt på en narcissist?
 • Hvordan kommer man fri med selvværdet og værdigheden i behold?
 • Hvilke udfordringer er der, hvis man har børn med en narcissist?
 • Hvad kan man som pårørende gøre for at hjælpe en person, der er tæt på en narcissist?
Varighed: ca. 1 time.

Sensitive kvinder i plusalderen 45+

Plusalderen er en interessant alder.

I dag lever vi længere end vores oldeforældre; mange med et bedre helbred og en bedre økonomi. Det betyder, at de fleste mennesker har mange gode og aktive år, efter de har forladt arbejdslivet.

Det er en stor forandring og livsændring at blive ældre, at børnene flytter hjemmefra, og når vi på et tidspunkt forlader arbejdsmarkedet. Det åbner for nye muligheder, og der opstår et behov for at ændre fokus, værdier og prioriteringer. Alligevel er det en livsfase, vi taler meget lidt om.

Man står ofte alene med spørgsmålet om, hvad man vil bruge denne livsfase til, og hvordan man kan bevare glæden, overskuddet og fornemmelsen af, at livet giver mening.

Kom og få inspiration til at afklare, hvordan du kan tage vare på sensitiviteten og bevare glæden, humøret og overskuddet som sensitiv kvinde i plusalderen, du er eller bliver.

Du bliver motiveret til at afklare hvordan, du kan skabe et godt og meningsfuldt liv - til glæde for dig selv og andre – i dette foredrag med Susanne Møberg.

Varighed: ca. 2 timer (inklusive en kort pause).

Forelsket i en narcissist - ny bog fra Susanne Møberg

Foredragsportalens Susanne Møberg har skrevet en bog til alle jer, der lever eller har levet tæt på en narcissist. Vi andre kan også sagtens læse med og blive klogere på narcissister.

Susanne Møberg har 25 års erfaring med undervisning og foredrag og er forfatter til tretten bøger - flere af bøgerne er oversat til tysk, norsk og fransk. Hun er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologi og personlig udvikling, og er desuden uddannet coach, instruktør i mindfulness og har specialiseret sig i det sensitive og det narcissistiske personlighedstræk.

Narcissisten kan være vanskelig at gennemskue, det er som om han/hun har to personligheder. Han/hun kan være venlig charmerende, intelligent og fungere godt udadtil. Men når man lærer narcissisten at kende, opdager man, at han/hun har en dybt problematisk adfærd med manipulation og løgne og et overdrevet behov for opmærksomhed og kontrol. Han/hun har ingen empati, ingen forståelse og ingen respekt for andres grænser og behov, og han/hun ødelægger og nedbryder den person, der kommer tæt på.

narcissisme:

"overdreven eller sygelig optagethed af sig selv, sit udseende og sine følelser, uden evne til at engagere sig i andre mennesker eller i samfundsanliggender" - fra Den Danske Ordbog

Både mænd og kvinder, kan have narcissistiske træk i personligheden.

Foredrag om at være tæt på en narcissist

Samtidig har Susanne Møberg relanceret sit foredrag om narcissister under titlen Tæt på en narcissist?.  Her kan du blive klogere på, hvad der kendetegner en narcissist, og hvad det gør ved den, der er tæt på, og hør hvordan man kan komme fri af forholdet med selvværdet og værdigheden i behold. Foredraget henvender sig også til pårørende og fagfolk, der har kendskab til forhold, hvor narcissisme er indblandet.

Foredraget besvarer blandt andet:

 • Hvordan genkender man den skadelige narcissist?
 • Er vi ikke allesammen narcissister?
 • Hvordan kommunikerer en narcissist?
 • Hvorfor er det så nemt at blive forelsket i en narcissist?
 • Hvad gør det ved den person, der er tæt på en narcissist?
 • Hvordan kommer man fri med selvværdet og værdigheden i behold?

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Susanne Møberg er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Susanne Møberg ring til - tlf. 7026 0100

“Tusinde tak for et blændende klart, indholdsrigt og spændende foredrag på Psykoterapeutisk Institut. Det var ualmindelig spændende at høre dig; du er ret dygtig til at formidle dit budskab.”
Finn

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.