Thomas Skov har været vært for programmet Høflighed på 100 dage, hvor han satte sig for at gøre danskerne høflige på 100 dage. De 100 dage er for længst gået, programmet har været sendt, men missionen er fortsat. For med al respekt for os danskere, så kan mange af os formentlig godt stramme lidt op på høfligheden.
Thomas ser sig selv som en forholdsvis høflig person. Han er vokset op i en lille by, hvor det kun kan betale sig at opføre sig ordentlig, så da Thomas flyttede til København, fik han sig noget af et chok. Han blev ramt, ikke af et klarsyn – men af en flaskedreng i Netto, der var ved at vaske gulv med en stor maskine – flaskedrengen sagde til Thomas: “Flyt dig dog for helvede!” – og så var høflighedsmissionen så småt i gang.
I det underholdende foredrag om høflighed kommer vi forbi en række tests, Thomas har opfundet – blandt andet “Ville jeg gøre det samme i køen hos bageren-testen” og “Hvad skulle jeg have sagt, i stedet for det jeg sagde i første omgang-testen”.
Så det er ikke sikkert, at foredraget gør alle danskere høflige, men det giver dig lidt at tænke over.
Thomas Skov er gennem de sidste ti år blevet mere og mere afhængig af sin telefon, men en oplevelse, hvor han ubevidst sad og scrollede på mobilen, mens han kørte hjem over Fyn en aften, blev et wakeupcall. Så han gik i afvænning, og i fem uger arbejdede han intenst på at lære at styre sit forbrug.
Målet er ikke at lægge telefonen på hylden for altid. Målet er at blive bevidst om, hvornår man finder den frem.
I det underholdende foredrag vil Thomas Skov fortælle om sine skræmmende oplevelser ved at være mobilafhængig. Samtidig vil han dele ud af sine gode råd og starte debatten om, hvad telefonen betyder for vores liv, og hvad den gør ved os som mennesker – og ikke mindst, hvordan vi opfører os, når vi bruger vores telefoner.
Alle kan få noget ud af at blive bevidste om deres brug af telefonen. Publikum spiller en aktiv rolle, når I deler erfaringer og stiller spørgsmål ved hjælp af jeres smartphones, så HUSK din mobiltelefon til foredraget.
Thomas Skov startede som arbejdsdreng i et bageri som 13-årig. På sin første vagt fik han at vide, at han skulle ælte franskbrødsdejen, som om det var et par bryster. Thomas fik først erfaring med bryster mange år senere, og siden hen lærte han, at bryster og dej er to MEGET forskellige ting. Bryster hæver f.eks. ikke, hvis man lader dem stå. De bliver allerhøjest længere.
Men siden den dag i bageriet har Thomas nydt at arbejde og på de næste 20 år, der er gået siden, har han kun haft fem dage, hvor han ikke har været motiveret for at gå på arbejde.
I sit foredrag om arbejdsglæde kommer han med sit bud på, hvordan man kan gå glad på job hver dag, og hvordan man undgår at gå i stå og miste motivationen.