Gitte HoltzeForedragsholder

Gitte Holtze

gitte-holtze-bifald

Foredragsholder Gitte Holtze

Gitte Holtze brugte i 2018 fem måneder på at vandre 4.265 kilometer fra Mexico til Canada gennem USAs vildmark.

Det gjorde hun for at vokse sig mentalt ud af en livskrise, der med hendes fars dødsfald, tab af drømmejobbet og bulerne fra et giftigt parforhold havde efterladt hende i et sort hul.

Gitte er uddannet journalist og har som rejsejournalist rejst over hele verden, især til naturområder, som sammen med friluftsliv er hendes helt store passion - herunder at vandre og især at vandre langt. I februar 2020 udgav hun bogen “Gå langt!”, som er en guidebog med bl.a. hendes egne indimellem dyrtkøbte erfaringer om, hvordan man fysisk og mentalt forbereder sig på et så ambitiøst mål, som det er at gå hundreder eller tusinder af kilometer.

Hun er i dag freelanceskribent for især natur- og friluftspublikationer og -organisationer og driver ved siden af det sin personlige blog om vandreeventyr. trekandtell.dk.

Foredragsholder om - At gå gennem USA

Hendes foredrag, som bygger på bogen “Jeg Lever”  handler om hendes fascinerende rejse op gennem USAs vildmark - med alt fra møder med vilde dyr til svære dage med op til 50 kilometers vandring. Men hun er især drevet af at dele fortællingen om sin indre udvikling undervejs og hvad det kan gøre for en og ens livsværdi at kaste sig ud i noget, man ikke ved, om man kan.

Udtalelser

"Vi havde Gitte Holtze ude og fortælle om sin tur på Pacific Crest Trail i Cafe Globen i København. Det blev en kanon aften og en kæmpe succes med mere end fuldt hus! Selv om tilhørerne helt sikkert ikke var fjeldvandrere, ramte Gittes spændende og meget livsbekræftende beretning lige i plet. Det var ikke bare en fortælling om en meget lang vandretur, men lige så meget en personlig udviklingshistorie, der holdt tilhørerne i ånde fra start til slut." - Jørgen Retsbo, Cafe Globen

"Gitte Holtze leverede et utrolig vedkommende og levende foredrag om sin lange rejse. Vi fik et grundigt indblik i, hvad denne tur betød for hende, dels på det fysiske, men i særdeleshed også det mentale plan. Foredraget var ledsaget af en lang række smukke billeder fra turen, hvilket gjorde oplevelsen fuldendt." - Marianne Frandsen, Bramming Bibliotek