ForedragsholderHanne Faldborg

Hanne Faldborg

hanne-faldborg-bifald

I mere end 20 år har Hanne Faldborg holdt foredrag i alle tænkelige fora:
Universiteter, biblioteker, Rigshospitalet, højskoler, kirker, banker, aftenskoler, litteraturklubber, organisationer, foreninger, fagforbund, erhvervslivet. Hun har fyrre foredrag på hylden, og alle har én fællesnævner: De henvender sig både til hjernen, hjertet – og lattermusklerne. Hun rejser ikke rundt med pjat. Kort rids over de mest benyttede foredrag:

Den 3. alder, gør den til livets bedste

Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi længere. Mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit, og de stortrives med de mange muligheder. MEN!Ældresagen har dokumenteret, at mere end hver fjerde pensionist kører træt i livet, og 65.000 er decideret ensomme. HVORFOR? Foredraget afdækker, at kroppen bremser for nytænkning. At sindet ikke er omstillingsparat. Det kan krop og sind blive! Under foredraget får alle nemme værktøjer og nye vinklertil at gøre den tredje alder til livets bedste. Alle lærer at forstå, at man ikke går i stå, fordi man bliver gammel, men man bliver gammel, hvis man går i stå.

Spin & intriger på Christiansborg

Humoristiske og dybdeborende foredrag om magtkampene på Christiansborg. Intriger, der beskrives så levende, at deltagerne virkelig fornemmer suset fra vandrehallerne. Tidligere var kvinderne usynlige på Borgen, men det har ændret sig! Nu har kvinderne OGSÅ fået rundsave på albuerne. Vi kommer også forbi førstedamerne, og der vil blive afstikkere til de vigtigste magtkampe i statsministeriet – fra Hedtoft til nu. Og til valget i 2019, der allerede kaldes spindoktorernes valg. Der er både indhold og substans i besøget på magtens højborg, men deltagerne får også motioneret lattermusklerne. Som en af førstedamerne har udtalt: Der er bedre skuespil på Christiansborg end på Det Kgl. Teater!

Direktør Max Ustrup, Kolding: ”Hanne Faldborg tog hele salen med storm, da hun på en både inspirerende, engageret og morsom måde holdt foredrag om spin på Borgen. 132 deltagere nød samværet med en sprudlende fortæller, og vi har oplevet ekstraordinært mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne.”

Krag – mennesket bag masken

Arrogant, selvglad, teflonbelagt. Hyppige udtalelser om Jens Otto Krag. Der stod en aura af mystik omkring ham. Hvem var han? Mange har stillet spørgsmålet. Også hans nærmeste. Trods adskillige bøge er det ikke lykkedes at trænge ind bag masken. Fokus har altid været rettet mod politikeren. I dette foredrag er fokus rettet mod hele personen Krag. Det hæsblæsende liv i magtens korridorer. Ægteskabet med Helle Virkner er i sig selv et foredrag værd. Et nærmest tvangsmæssigt forbrug af kvinder gjorde, at Helle (den eneste kvinde, han virkelig elskede og følte sig tryg hos) forlod ham. Krag døde bitter, uforløst og misforstået. Hvordan kunne det gå til, at en af Danmarks allerstørste statsmænd ikke kunne finde ud af at forme sit eget liv? Hanne Faldborg garanterer et medrivende foredrag, som deltagerne sent vil glemme.

Thit – furien fra Himmerland.

Foredraget beskriver Thit Jensens bevægede liv. Slægtshistorien og hadet til broderen Johs. V. Jensen river alle med, det samme gør kvindekampen og det iltre sind. At diskutere med Thit er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende i tiden, og gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog. Hun blev født i en tid, hvor kvinden stod i læ bag manden, men uheldigvis var hun ikke en skyggeplante. Hanne Faldborg garanterer en aften, hvor lattermusklerne kommer på overarbejde, men alle får også noget at tænke over.

Da farfar var ung

Med udgangspunkt i slægtsromanen Havets døtrefortælles spændende anekdoter om de gode, gamle dage, hvor livet stod stille og ord betød noget. Foredraget bæres af humor og rammer den nerve og nærhed, der omkransede det stille liv, inden tv lukkede verden ind i stuerne. Hanne Faldborg lover et underholdende, men også bevægende foredrag. Det er målrettet mod seniorer, der stadig kan huske et liv uden tv, internet og samtalekøkkener (… hvor der sjældent laves mad). Det er ÆGTE fortællinger om ÆGTE mennesker – og deltagerne bliver ÆGTE underholdt.

Kaj Munks Vedersø

I dette foredrag inviteres deltagerne med til en afsondret egn ved Vesterhavet, hvor Hanne Faldborg selv voksede op, og man stadig kan mærke Kaj Munk. Foredraget handler om at være lille pige i et stillestående landbosamfund, dels Kaj Munks liv og virke i Vedersø. Hun kendte hans enke, som har fortalt mig meget om digterpræsten. Som alle ved, levede digterpræsten et turbulent liv og fik en tragisk skæbne, og folk glemmer ofte at ånde, sådan lever de sig ind i historien.

Mindfulness – indre ro, ydre muligheder

De fleste danskere har så travlt i hverdagen, at de drøner afsted på autopilot. Henfalder til vanetænkning og indgroede handlingsmønstre. ALLE kan bryde disse mønstre. ALLE kan lære at være til stede i nuet. Foredraget giver lette værktøjer til at mønsterbryde og ændre vaner, så livskvaliteten vokser. Oplever DU, at tiden forsvinder, uden at du opnår noget? Føler DU dig ofte udmattet og trist? Ler DU for sjældent? Er svaret ja, vil foredraget få betydning for resten af dit liv. Du vil ikke bare le og føle dig underholdt i to timer: Du tager livsmod, inspiration og nye vinkler med hjem.

Stress – det moderne livs spændetrøje

Alle kan lære at vende nedbrydende stress til positiv energi. Ansatte, privatpersoner, ALLE. Og siden det er et faktum, at hver 4. sygetime skyldes stress, at hver 5. dansker får arbejdsevne og livskvalitet ødelagt af stress, så har mange behov for reel viden og det stresshormon, der har sin egen lille motor, der hverken lader sig stoppe af hjernen eller viljen. MEN!Foredraget udstyrer deltagerne med værktøjer, det kun tager sekunder at bruge. OG DE VIRKER.