Jacob Klaris-JensenForedragsholder

Jacob Klaris-Jensen

jacob-klaris-jensen-bifald-

Eventyreren, bjergbestigeren og Outdoor iværksætteren Jacob Klaris-Jensen.

Jacob er bjergbestiger, eventyrer⋆, Outdoor-iværksætter, aktiv med egen virksomhed, (www.klaris-jensen.dk), som arbejder med events og teamudvikling indenfor områderne “friluftsliv, udvikling og læring”. Jacob har en mellemlederuddannelse fra Forsvaret, og senere uddannet lærer, samt en meget levende og rutineret oplægs- og foredragsholder.

Jacob Klaris-Jensen har en udpræget passion for bjerge og rejser til fjerne isolerede egne. Jacob startede med at klatre og bestige bjerge i midten af 1990´erne og er i dag en af Danmarks mest erfarende bjergbestigere, guide- og klatreinstruktører, samt en meget rutineret ekspeditionsleder. I skrivende stund har Jacob besteget mere end 120 bjerge, heraf en del bestigninger som guide.

Jacobs store hang til ekspeditionsliv og eventyr har ført ham på utallige rejser og ekspeditioner rundt omkring på fjerntliggende kontinenter. Heraf kan bl.a nævnes første danske bestigning af bjerget Gasherbrum II (8035m) i Pakistan, som er en af de kun 14 bjerge i Verden over de magiske 8000m. Jacob har også, på en måneds ekspedition, besteget bjerget Peak 6541m i det vestlige Kina, som den første nogensinde (førstebestigning).

Her til kommer en række eventyr, bestigninger og ekspeditioner, såsom første krydsning til fods fra syd-nord i Abadares massivet (Kenya), 4×4 ekspedition og Off-road kørsel i Tibets højland og trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca (Peru). Derudover har Jacob deltaget på ekspeditioner til Argentina, Tibet, Tanzania, Kina, Nepal og Pakistan.

Jacob Klaris-Jensen tilpasser og justerer hvert foredrag og oplæg til, så det passer det pågældende publikum. Alle Jacobs oplæg er kendetegnende ved humor, samt masser af energi. Sidst, men ikke mindst, laver han også oplæg efter særlige ønsker.

En eventyrer er en person som søger eller ernærer sig ved spændende, eksotiske og farlige projekter, som for eksempel at grave efter guld, bestige bjerge eller rejse i ukendte og svært tilgængelige områder. Det skal være usædvanlige oplevelser under usædvanlige forhold, fortrinsvis i fjerne egne.