Johannes NeergaardForedragsholder

Johannes Neergaard

johannes-konstantin-neergaard-bifald

Johannes Konstantin Neergaard laver talrige workshops og foredrag om og med musik i hele landet. Både skolevante forsamlinger og effektive erhvervsfolk har nydt godt af hans klaverspil og pædagogiske evner.

Foredrag:

Fællessang og Fingerknips
Det er NU, der skal knipses nyt liv i fællessangen!
Foredrag/sangtime med anekdoter, underholdende stiløvelser og godt humør.

Kunsten at skyde med Mozartkugler
Musik kan slå hårdt. Har man bare én gang fået at vide, at man synger forkert, kan det mærke en for livet. Men musik er også slagkraftig på den gode måde – man skal bare lære at betjene kanonen rigtigt. Et interaktivt foredrag om musik, kanoner og dannelse.

Musikken & Samtalekunsten
Hvordan øver vi os i musikalske samtaler, der forebygger frygt og fjendskab?

Musikkens Store Verden og Lille Danmark
Den fascinerende historie om hvordan musik langsomt er på vej til at blive et fælles sprog på hele kloden. Eller er den?

Energibooster
Få energien op med en sangtime ved næste møde eller konference!

Hvorfor længes Svante mod Sverige?
Om udlængsel og det fremmede – med højskolesangbogen og Benny Andersen i hånden.

Carl Nielsen & Jazzen –  musik i et grænseoverskridende århundrede
Hvorfor hadede Carl Nielsen jazz? Et foredrag om den europæisk finkulturs møde med USA’s sorte musik.

Händels Messias
Georg Händel som ikke måtte spille musik for sin far, blev en af historiens største komponister. Ved Messias’ førsteopførelse blev damerne bedt om at møde op uden strutskørt, og mændene uden sværd, så der kunne blive plads til flere. Få hele historien!

Specielt målrettet kirker
Salmesangsaftener med nye salmer, foredrag, debat om rytmisk musik i kirken mm.

Johannes er:

  • Konsulent og musikformidler
  • Spillestedsleder på Kedelhuset, Silkeborg
  • Musik- og kommunikationskonsulent for en lang række kunder herunder Mogens Dahl Koncertsal, København, Musikkens Hus, Aalborg samt en lang række efterskoler
  • Foredragsholder og skribent. Gennem mange år musik- og teateranmelder. Har holdt utallige foredrag om musik og kommunikation i hele landet
  • Uddannet cand. mag i musik og massekommunikation + journalistisk efteruddannelse.

Underviser

Johannes Konstantin Neergaard var højskolelærer på Silkeborg Højskole 1995 – 2008 og har siden undervist i både musik, journalistik og kommunikation på blandt andet VIA University College, Aarhus

Globetrotter

Johannes Neergaard har mediteret til raga’er, lyttet til talende trommer, danset på Mississippis bomuldsmarker og hængt ud til jamsessions på Manhattan. Johannes har som underviser stået i spidsen for musikrejser i både Europa, Afrika, Asien og USA.

Komponist

For kor, orkester og fællessang. Melodier i mange udgivelser med sange og salmer. (Forum for Rytme i Kirken, Unitas, FDF, Dansk Sang, DR Big Band mm.) Johannes Neergaard har desuden spillet, produceret, komponeret og arrangeret musik i både kirker, koncertsale, sognelokaler og lydstudier gennem 30 år.