ForedragsholderJohn Andersen

John Andersen

John Andersen (f.1943) er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets arkitektskole (1970), men allerede som 16 årig opsøgte han eventyret, primært i den vilde natur, hvor bjergbestigning mange steder i verden var drivkraften. 

Senere blev det til arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger og især kajakekspeditioner i hele Arktis. John Andersen har lavet hundrede af radioudsendelser, samt tv produktioner, men kom sent i gang (1998) med at skrive bøger. John underviser som lektor på arkitektskolen og har gennemført mange studierejser til Middelhavslandene og Mellemøsten. 

John er tidligere formand for Eventyrernes klub og har rejst i store dele af verden. Han har skrevet flere bogen og er senest udkommet med bogen Silkevejen på motorcykel.

I 2012 kørte han alene på motorcykel til Mongoliet og hjem i alt 17000 km.

Referencer:

Lis Bris – Nordsjællands Grundskole og Gymnasium:

Oplægget John Andersen kom med var både med hensyn til indhold og fremstilling i top – han var lydhør overfor respons og kunne i forhold til input både indarbejde det i oplægget og få det til at hænge sammen med den oprindelige røde tråd. John Andersen var både fagligt og personligt overbevisende til stede og havde via sin fremstillingsform rum til at skabe en positiv og glad atmosfære i salen

Karen Lange Hinstrup – Dansk Gasteknisk Center:

Det var spændende og alle mine gæster var meget tilfredse med det.