Kenneth BaunForedragsholder

Kenneth Baun

kenneth baun bifald

Kenneth Baun tager rundt med et foredrag der hedder: ”Ordblind og hvad så?

For man kan sagtens klare sig selvom man har et handikap. I dag er han 42 år og har levet af at trylle i 23 år.

Kenneth var ordblind ind til jeg blev 24 år. Men det har nu ikke være en hemsko for at han kunne leve af at trylle. Han kører 50.000 km. om året, uden at kunne læse et vejskilt. Der er måske en grund til at Kenneth kører så meget. Der er blevet gjort en masse for at han skulle lære at læse og skrive. Kenneth har haft 12 forskellige dansklærere på 6 forskellige skoler, uden at det hjalp. Fra  begyndte i skolen, fik jeg specialundervisning.

I 7. klasse gik jeg på Taleinstitutet i Århus, i en specialklasse for ordblinde. På efterskolen i 8. og 9. klasse fik jeg ekstra timer i dansk. I  10. fik jeg kun specialundervisning i dansk 4 timer om dagen.

Derefter har Kenneth gået 4 år på aftenskole for voksne ordblinde. Alt sammen uden resultat.
Det er altså ikke fordi, der ikke er gjort noget, men der er bare ikke ret mange, der ved hvad der skal gøres.

På DR tv var der en udsendelse om mig der hed, ”Fra a til z er ikke let” den handlede om, hvordan Kenneth kunne klare mig, selvom han ikke kunne læse eller skrive.

På 120 timer lærte Børge Skoulund ham at læse. Hvilket blev til udsendelsen ”Fra a til z er ikke let” - den handlede om, hvordan Kenneth kunne klare sig, selvom han ikke kunne læse eller skrive.
Børge har undervist i 42 år, og har lært mange mennesker at læse og skrive. Kenneth er med i bogen "Voksne Ordblinde - en antologi".

Hvor der er en vilje er der en vej.