Lars Henrik OstenfeldForedragsholder

Lars Henrik Ostenfeld

Lars Henrik Ostenfeld

Foredragsholder - Lars Henrik Ostenfeld

Hvad gør naturen ved mennesket?

Lars Henrik Ostenfeld har i flere år arbejdet for Danmarks Radios børne-tv. Hvor han blandt andet er kendt for dokumentarserierne ”Naturpatrujlen”, "Afrikas Øje", "Kyst til Kyst" og helt aktuelle naturserie “Vilde Vidunderlige Danmark”. Derudover har han skabt en række live-broadcasts til DR3 bl.a. "Canadas isbjørne" til 200 mødelokaler under klimatopmødet i Marrakesh. Lige nu arbejder Lars på et stort personligt projekt, hvor han gennem flere ekspeditioner sammen med forskere rejser på ski over indlandsisen på Grønland og ind i klimaforandringernes smeltende hjerte.

I dag er Lars klar med et meget ærligt visuelt foredrag. En rejse dybt ind i naturen, der ikke kun inspirerer og viser verdens flora frem, men fortæller hvorfor det er vigtigt vi ikke blot er passive over for naturens forunderlige verden, men føler det er en relevant historie om os selv, en som involverer os. Fortællingerne tager afsæt i Lars’ egen og meget personlige historie. Lars er taget på en drømmerejse til Afrika med min kone og to børn.

Højdepunktet på rejsen – eventyret i den røde Kalahariørken – ender på dramatisk vis, da deres søn 3-årige Albert bliver bidt af en farlig kobraslange. Slangebiddet bliver ikke mindre livstruende af, at familien befinder sig 270 km fra nærmeste telefon og hjælp. Slangebid er en stille dræber. En dræber, der tager 275 menneskeliv om dagen. En dræber, der ofte slår til i områder, hvor lokalbefolkningen ikke har adgang til behandling. En dræber, der slår 100.000 mennesker ihjel om året. Mod alle odds overlever deres søn.

Lars om fremtiden

Lars frygter naturen, samtidig er han nysgerrig på den. Det har ført ham til fire forskellige ekspeditioner med tre verdenskendte glaciologer og en Arktisk kommando soldat som sikkerheds guide. For at undersøge den usynlige og forsvindende is-verden. Fra de blå isbjerge under vandet, den nye sne, der beskytter isen i at smelte på indlandsisen, og de skræmmende underjordiske kanaler, som smeltevandet danner på indlandsisen. Her har Lars vovet sig ned i det mørkeste dyb for at forstå og måske afsløre isens hemmelighed. Vores fremtid om hvor hurtig isen smelter.

Lars Henrik Ostenfeld vil med en række klip fortælle om sit arbejde med at filme og dokumentere naturen i Danmark og ude i Verden. Kom og hør om et liv med kameraet i naturen og hvorfor det er så vigtigt, at vi ser på den!