Laus HøybyeForedragsholder

Laus Høybye

laus-hoejbye-bifald

Laus Høybye brød igennem som skuespiller i en tidlig alder med hovedrollen i de populære film om familien Krumborg.

I 2005 blev han færdiguddannet fra skuespillerskolen i Odense, og har siden været efterspurgt med roller både på scenen, i film og på TV og har lagt stemme til et hav af tegnefilm, bl.a. titelrollen i Disneys Hercules.

De sidste par år har Laus været fast tilknyttet det Kongelige Teater, senest som Rosenkrantz i Shakespeares klassiker Hamlet, og i Anne Linnet Teaterkoncerten ”Jeg er jo lige her”.

I næste sæson skal han bla. spille hovedrollen i Dawid Bowie-forestillingen Lazarus.

Sammen med Mille Lehfeldt og jakob Fauerby er han en del af den musikalske satiretrio Platt-Form. De sendte daglig radiosatire på P1 fra 2016-17 og har lavet to reumert-nominerede sceneshows, det seneste på Betty Nansen teatret i København. De barsler med deres tredje show som får premiere i 2022.

Laus Høybye har et alsidigt virke som skuespiller og bevæger sig fra smal dramatik på mindre scener til hovedroller i musicals og teaterkoncerter.

Bl.a.  i den stort opsatte Beatles-teaterkoncert Hey Jude i Forum, og Højskolesangbogen på Det kongelige Teater.

På Odense Teater høstede han roser for sin skildring af den opportunistiske lystløgner Frank Abagnale Junior i "Catch Me If You Can" og på Østre Gasværk portrætterede Laus katedralbyggeren "Jack the Builder" i musical-udgaven af Ken Follets "Jordens Søjler".

På TV har han medvirket i julekalenderen "Pagten" og i søndagsserien "Lykke", som titelkarakterens neurotiske tvillingebror Thomas, begge dele på DR1.

Som vært stod Laus sidste år i spidsen for Klassisk Top50 på DRK, og har med Platt-form både været vært for Bodilprisen (2017 & 2018) og uddelingen af Reumertprisen (2018 & 2020).