Lisbeth SnedeForedragsholder

Lisbeth Snede

foredrag profil lisbeth snede

Lisbeth Snede er en 46-årig kvinde med diagnosen kronisk leddegigt på 25. år. Hun arbejder meget for at få fokus på gigt, især med reference til hendes eget sygdom og det sker via organisation som Gigtforeningen, FNUG og andre relaterede organisationer.

Du finder hende i mange artikler og blade på reumatologiske afdelinger rundt om i landet, og hun holder mange foredrag i samarbejde ved fysioterapeuter og på reumatologiske afdelinger. Sidst men ikke mindst arbejder hun for Region Midtjylland som brugerkonsulent og som patientrådgiver.

Lisbeth Snede blogger dagligt om sin hverdag og sygdommen, og hendes foredrag er baseret på håndteringen af udfordringer, forhindringer og løsninger igennem mange år med en kronisk sygdom. Det kan måske hjælpe både diagnosticerede personer og pårørende til en lidt nemmere tilgang til sygdommen, og hvordan de skal klare hverdagen.

Du er da al for ung til at få gigt.

“Du er da al for ung til at få gigt” – var en af de første bemærkninger, som hun bl.a. skulle arbejde med. Hun har i over ti år arbejdet på at få mere fokus på gigt, og hjulpet med “som patientens info” til opstart af Leddegigtportalen i samarbejde med reumatolog Palle Holck, Roche og holdet bag portalen.

Hun har startet en gigtgruppe for gigtramte mellem 25-50 årsalderen – alt sammen med fokus på gigt, arbejdsmarkedet og familie – da vi mangler en målgruppe inden for Gigtforeningen, der koncentrerer sig om netop disse personer.