Lisbeth SnedeForedragsholder

Lisbeth Snede

Lisbeth Snede er en 44 årig kvinde, med en diagnose på kronisk leddegigt på 23. år. Hun arbejder meget for at få fokus på gigt, især med reference til hendes eget sygdom og det sker via organisation som Gigtforeningen, FNUG og andre relaterede organisationer.

Du finder hende i mange mange artikler og blade på reumatologiske afdelinger rundt om i landet og hun holder mange foredrag i samarbejde ved fysioterapeuter og på reumatologiske afdelinger. Sidst men ikke mindst arbejder hun for Region Midtjylland som brugerkonsulent og som patientrådgiver.

Hun blogger dagligt om sin hverdag og sygdommen og ALT hvad hun laver i hendes foredrag, er baseret på håndteringen af udfordringer, forhindringer og løsninger igennem mange år med en kronisk sygdom. Det kan måske hjælpe både diagnosticerede personer og pårørende til en lidt nemmere tilgang til sygdommen og hvordan de skal klare hverdagen.

Du er da al for ung til at få gigt

“Du er da al for ung til at få gigt”, var bl.a nogen af de første bemærkninger som hun skulle arbejde med. Hun har i de sidste 10 år arbejdet på at få mere fokus på gigt, og hjulpet med “som patientens info” til opstart af Leddegigtportalen i samarbejdet med reumatolog Palle Holck, Roche og holdet bag ved portalen.

Hun har startet en gigtgruppe for gigtramte mellem 25-50 års alderen – alt sammen  med fokus på gigt, arbejdsmarkedet og familie – da vi mangler en målgruppe indenfor Gigtforeningen, der koncentrerer sig om netop disse individer.

I foråret 2017 laver Gigtforeningen og Lisbeth Snede et samarbejde om at udbrede gruppesegmenteringen.

Hvilket blot er et af de projekter som Lisbeth Snede arbejder med for at få mere fokus på gigt.