WaqasForedrag

Med foden i håndvasken og den anden på en bananskræl

waqas 1 bifald

Titlen på Waqas nye plade er ”Med foden i håndvasken og den anden på en bananskræl”, med udgangspunkt i sangene tager dette musikalske foredrag hul på at finde en balance i tilværelsen. Kom med bag om kulissen og hør, hvordan Waqas gik fra at være et middelmådige barn, der altid var splittet mellem sine forældres kultur og samfundets forventninger til ham til at blive et verdenskendt navn med bandet Outlandish. Det er en charmerende fortælling om at finde sig selv, om at skabe sin egen identitet. Om at gå imod strømmen og arbejde benhårdt for at opnå sine drømme. Waqas kommer ind på tunge emner som integration, kultur, religion, identitet, motivation, og succes, men tager brodden af det med personlige, komiske anekdoter og musikalske indslag fra sin plade. Han skærer ind til benet, hvor andre pakker ind i høflige fraser.

”’Med foden i håndvasken og den anden på en banan skræl’ er en underlig, men ret sigende metafor, når man som muslim skal vaske sig før bøn, er man nødsaget til at vaske sine fødder i en håndvask, hvilket for udenforstående må virke vildt underligt og spøjst. For mig repræsenterer det både kultur, men i højere grad det indre. Den anden fod, der står på en bananskræl, repræsenterer omverden, som er glat og fuld af faldgruber, så hele ens liv handler det om at finde en fin balance mellem dem begge.”

Anmeldelser:

”Herligt tankevækkende foredrag om Waqas Qadris pakistanske baggrund og historier fra det berømte band Outlandish.” – Henrik Hagsholm Pedersen, bibliotekar, Svendborg Bibliotek.

”Waqas er fantastisk til at ordsætte det store i det hverdagsagtige. Man føler sympati for hans mor, der lavede fine madpakker til ham, man får medfølelse med hans far, der sent i livet opdagede, hvad der var vigtigt, man får medfølelse med den lille dreng, der længtes så meget, man bliver betaget af hans smukke, søde, loyale kone. Man føler, at man næsten har været med på besøg.” – Anette Braaby, publikum, Svendborg Bibliotek.

”Jeg blev blæst bagover af hans måde at komme ind til sagens kerne på. Han leverede med både humor, indsigt, indlevelse, forståelse for sit publikum og social forståelse.” – Caspar Wildner, socialmedarbejder, Gadehavegård, Høje Tåstrup.