Niels ChristensenForedragsholder

Niels Christensen

niels christensen bifald

I sin bog Er du klar over hvem jeg var? ser Niels Christensen tilbage på et langt engagement inden for dansk og international jazz-, rock- og verdensmusik. Bogen udkommer den 10. oktober 2019 på forlaget Vilhelm. Bogen er sprængfyldt med underholdende anekdoter, personlige minder, karismatiske enere og skarpe kulturpolitiske holdninger.

Niels giver sit stærkt kvalificerede bud på, hvem der har bidraget både positivt og negativt til spillestedernes og jazzmusikkens fortsatte trivsel i hovedstadsområdet. - Og der lægges ikke fingre imellem, når han uden forbehold udtrykker sin mening om knap så gode beslutninger, der har kostet på bundlinjen - såvel kunstnerisk som økonomisk.

Fortællingerne har fart over feltet når vi runder årene som musikalsk leder af det legendariske spillested Montmartre i Nørregade, med "Jazz-Kay" Sørensen og Anne Linnet. Er du klar over hvem jeg var? fortsætter således hvor Niels Christensens bog Montmartre i Nørregade – Mig og Monten (2010) stoppede, frem til genåbningen i St. Regnegade i 2010.

Men Niels Christensen har nået meget andet end skabe "Montens" kunstneriske profil. I sin egenskab af booker, producer, lydtekniker, spillesteds- og festivaludvikler, skribent, udøvende musiker og jazz kurator. Er det blevet til samarbejde med bl.a. John Scofield, NHØP, Svend Asmussen, Michel Camilo, Radioens Big Band og utallige andre danske og internationale kunstnere. Samtidig har han stået bag udviklingen af spillesteder og festivals, har produceret plader og er i dag bl.a. anmelderredaktør ved tidsskriftet Jazz Special

Er du klar over hvem jeg var? er en hæsblæsende tour de force af oplevelser i musikkens tjeneste. Hvor Niels sætter sig selv i spil ved at berette om de op- og nedture, der synes uundgåelige i en ofte barsk branche med vindere og tabere.