Ole ”Sir Henry” BredahlForedragsholder

Ole ”Sir Henry” Bredahl

Untitled

Foredragsholder Ole “Sir Henry” Bredahl

Ole Bredahl er “Pigtrådsgenerationens” mest alsidige og produktive kunstner. Ole har siden starten af Sir Henry and His Butlers i 1963 skrevet og produceret et hav af hits, samtidig med optrædener i klubber, haller og forsamlingshuse landet rundt.

Hvem husker ikke ”Let’s go” ? Melodien som indvarslede de glade tressere, som alle raske drenge og piger klappede i takt til og sang med på i 1964. Eller den romantiske ”Beautiful brown eyes” som kunne smelte selv et isbjerg. Og så var der ”Camp” (den med redekammen), som blev en international succes og solgte i mere end en million eksemplarer verden over.

Fire gange har Olde Bredahl deltaget i det Danske Melodi Grandprix. Tre gange som sangskriver, og én gang som solist i 1991 med sangen “Med eksprestog til Kina” sammen med Ulla Bjerre. Og morsomt nok har to af de største grand prix navne i 80’erne: Tommy Seebach og Kirsten Siggaard & Søren Bundgaard – trådt deres barnesko i Sir Henry and his Butlers.

Sir Henry and his Butlers har gennem den lange karriere optrådt sammen med mange store navne, danske såvel som udenlandske. Men den største oplevelse var, da bandet i 1966 hilste på Martin Luther King og Harry Bellafonte ved et TV transmitteret show fra Stockholms Opera til fordel for Martin Luther King Foundation.