Peter JohansenForedragsholder

Peter Johansen

peter johansen foredrag foredragsportalen

Peter Johansen er cand.phil. i historie med speciale i Indien. Han har rejst i Sydasien siden 1990; først som omflakkende backpacker, senere som specialestuderende i Pakistan.

I dag er Peter tilknyttet Grundtvigs Højskole ,mens han sideløbende holder foredrag og blogger om Indien. Han skriver på en bog om det moderne Indien og anvendes løbende som indiensekspert af Danmarks Radio på P1 og DR2.

Peter Johansen kombinerer den gode historie med faglig tyngde. Han formidler det store perspektiv med de små fortællinger: den skæve anekdote, det historiske vingesus og dugfriske sager fra det indiske mediecirkus.

Og hvorfor så Indien?

Fordi Indien er et land, der er ved at indtage den globale scene, som samtidig er ganske overset og misforstået i store dele af Vesten.

Indien er verdens største demokrati med verdens næststørste befolkning. Det er en regional stormagt med atomvåben, hangarskibe og et horn i siden på Kina. Og ikke mindst en softpower supermagt, som indtager verden med Bollywood og Butter Chicken, yoga og meditation. Endelig vokser indisk økonomi med raketfart og giver anledning til nye merkantile drømme i øst.

Men alligevel hænger mange af os fast i de gamle fordomme, hvor Indien enten er fanget i et spind af orientalsk mystik med tilhørende yogier og slangetæmmere, eller hvor store dele af befolkningen lever i armod og undertrykkelse. Men der er mere til Indien end medieøjet fanger. Lad os byde Indien velkommen med en smule mere indsigt.

peter-johansen-foredrag-foredragsportalen-1peter-johansen-foredrag-foredragsportalen-2