Poul-Erik TindbækForedragsholder

Poul-Erik Tindbæk

Poul Erik Tindbæk FP 1

Poul-Erik Tindbæk
Social iværksætter, forfatter og folkeoplyser. Foredrag om ’60+  en ny begyndelse’, ’Generationsmøder til glæde og gavn’ og’ Kom godt i gang med din livshistorie’.

Poul-Erik Tindbæk er i dag stifter og chefkonsulent i sit eget firma ’en3karriere’ – når det er alder bedst.  Han er uddannet fra Aarhus Universitet i Nordisk Litteratur og Idehistorie. Efterfulgt af en Ph.D. i Folkeoplysning, og har skrevet flere bøger med fokus på ’voksne i omstilling’.

De seneste godt ti år har Poul-Erik primært arbejdet med social iværksætteri. Om de vigtige generationsmøder og med vejledning af voksne om overgangen fra arbejdslivet til de mange ekstra år vi har fået i den nye fase i livet som fuldvoksen. Netop den workshop model som Poul-Erik har udviklet om den vanskelige omstilling. Fra stærke sociale roller som forælder og arbejder til nye roller som bedsteforælder og hjemmegående m.m. Blev i 2012 belønnet med en pris for social entrepreneurship af EU-kommissionen.

Som oplivende og oplysende foredragsholder og flittig skribent i medierne. Er Poul-Erik især optaget af, at hver enkelt finder sin helt egen vej til et godt liv i den tredje alder. Drop de forældede myter om aldring og drop mobning om aldring. – Også den man selv uforvarende fyrer af i et så ungdomsfikseret samfund, hvor aldring ofte affejes med en vittighed. Fremfor at fokusere på aldring som afvikling og forfald, ser Poul-Erik primært udvikling og nye formål i livsfasen som fuldvoksen. Blandt andet med inspiration fra studiebesøg om stærke fuldvoksen-bevægelser i Singapore, Seoul og San Francisco. Hans pointer er til overflod illustreret med lunefulde og underfundige historier om seniorer – kendte og ukendte. Der ihærdigt har søgt og søger at finde vej til en ny begyndelse som 60+’er og til det gode liv i den tredje alder.