Sanika KaturusingheForedragsholder

Sanika Katurusinghe

foredrag profil sanika katurusinghe

Sanika Katurusinghe er tidligere misbruger med en lang udfordrende historie bag sig. Som Sanika selv beskriver det ”en roman med en del tunge kapitler”.

Foredraget beskriver den nedadgående spiral fra at være en velfungerende teenager, til afhængigheden stille og rolig får fat i Sanika, da hun begynder at eksperimenterer med alkohol og stoffer.

I 15 år vælger Sanika at spille russisk roulette med mit liv. Denne årrække med misbrug medfører stress, udskiftning af omgangskreds, kriminalitet, psykoser, grådighed, fysiske og psykiske problemer, selvmordstanker, ensomhed, destruktiv adfærd og isolation. Sanika har nu været clean i 11 år.

Sanikas foredrag er stærkt, modigt, healende, gribende uden at blive sentimentalt og foredraget giver håb til dem, som stadigvæk lider i kampen mod stoffer og alkohol. Både dem, som bruger, men også til de mange pårørende, venner, lærer, pædagoger m.fl.

  

Referencer på Sanika Katurusinghe:

Thomas Madsen, Gødvad Efterskole:

Sanika Katurusinghe levere et autentisk og meget ærligt foredrag. Hun er en dygtig fortæller der fanger sit publikum, når hun medlevende fortæller om sin svære opvækst og sit massive misbrug i ungdomsårene og hvordan hun kom ud på den anden side.

Det er en vigtig historie hun fortæller der er relevant at høre for alle unge mennesker. Her hører de om konsekvenserne af at tage stoffer fra en der selv har prøvet det på egen krop. Det tror jeg har meget større effekt en at læse om det i en folder.

Jeg kan derfor kun give Sanika’s foredrag mine varmeste anbefalinger til alle skoler eller institutioner der arbejder med unge mennesker.

Susanne Sachse:

Til vores foredragsdel, kunne Sanika fastholde en stor gruppe 5. klasses elever, da hun lagde ud med at fortælle sin livshistorie. Hun gjorde det på en flot og engagerende måde, hvor hun på bedste vis, fik gjort eleverne begribeligt, hvor vigtigt det er at blive elsket for den man er, og at have nogle gode nære venner der holder af en, og er parat til at hjælpe og støtte en, hvis man får brug for det.
Der var ro i salen – så det taler vist for sig selv, at Sanikas budskab gik rent ind hos de unge mennesker. Foredraget sluttede af med, at eleverne kunne stille spørgsmål – og det gjorde de flittigt, og Sanika var god til at komme med nogle uddybende svar.

Vi vil hermed give Sanika vores bedste anbefaling.

Anne Sandberg:

Jeg oplever Sanika Katurusinghe som en livsbekræftende kvinde, der med sin spirituelle viden guider os – hudløst ærligt gennem hendes liv. Jeg vil klart anbefale Sanika til andre steder. Jeg føler mig beriget og afslappet i samværet med hende.

Udtalelser fra deltagere i foredrag:

Det var et ekstremt spændende og øjenåbnende foredrag. Jeg kedede mig på intet tidspunkt. Jeg blev virkelig rørt af det, men humoren løftede det. – Super godt. Det gav mig virkelig meget mere forståelse for misbrug og tankerne bag. Tusinde tak, fordi du gør det du gør.

Du gjorde mig så glad for at jeg stoppede. Kunne se mig selv i historien. Tak for at give mig lyst til at fortsætte min kamp. Du er en kæmpe inspiration.

Sindssyg god. Min egen mors historie om alkohol gjorde mig endnu mere interesseret, og foredragsholderens intensitet i øjnene fangede mig.

Jeg er sikker på, at dette foredrag vil påvirke både unge og gamle, men som ung med en alkoholiseret mor kan jeg sige, at dette foredrag overbeviste mig om at alt nok skal gå, hvis bare man ønsker det.

Rigtig god. Det er nemt at glemme hvor alvorligt det kan være at komme ud i sådan noget, og det var vildt at finde ud af hvordan hun kom videre og ud af det, at det var muligt. Hun sørgede for at forklare og gå i dybden uden at det blev kedeligt eller ensformigt. Hele foredraget var super spændende og engagerende.

Hun var virkelig god til at fastholde min opmærksomhed, da der altid var plads til undren og til at stille spørgsmål og fordi hun sagde noget som man kunne relatere til i en eller anden grad.
Ja, jeg syntes historien var ret voldsom, men det virker, og det flytter noget inde i os unge.

Meget relevant. Det er relevant for alle og især i denne alder. Det er meget rart at vide at der findes hjælp. Så hvis der skulle ske noget, kan man få hjælp.

Den var god, man får ondt af hende og jeg vil ikke få lyst til at tage stoffer. Der er stoffer i mine omgangskredse, så det var rart at høre om hendes historier og om hvor vidt det kan gå.

Rigtig god. Hvis man f.eks. skader sig selv eller på anden måde bliver personligt berørt, kan man være tæt på at fælle en tåre. Jeg vil begynde at kæmpe mere med at jeg skærer i mig selv.

Jeg fik en hel masse ny viden om bl.a. stofferne, grundende og konsekvenserne. Det har både givet mig ny viden, men også motivation for at holde mig fra det.

Det var godt, gode detaljer, og det var et godt sprog. Jeg kunne godt lide det var den hårde sandhed og det ikke var pakket ind. Det fik mig til at tænke mere over konsekvenserne.

Syntes det var spændende at høre om det du gjorde. Så jeg vil stoppe med MDMA og Hash, da jeg ikke vil ende ud i noget som du gjorde.

Det var et godt foredrag med en masse godt indhold, som var brugbart. Jeg kan bruge det til fremtiden og nu. Jeg kedede mig ikke, og jeg syntes at indholdet var spændende at høre på. Tak for et godt foredrag Sanika.

Mest af alt var det et ungdommeligt sprog, og det faktum at det ikke var taget ud af en bog, men derimod en personlig historie og hun fik også nået hele historien rundt, og fortalt udviklingen.