Stig NicolaysenForedragsholder

Stig Nicolaysen

stig nicolaysen foredrag foredragsportalen

Stig Nicolaysen kan bedst betegnes som lidt af en cykeltosse med en mission.

Han har seks gange cyklet 1.500 km fra Aalborg til Paris på otte dage som træningsansvarlig for Team Rynkeby Nordjylland. Den ene gang blev han gift umiddelbart før starten i Aalborg. Begge var i fuld cykeluniform, og vennerne fra Team Rynkeby var med ved vielsen.

I 2013 blev Stig Nicolaysens søn Max ramt af lymfecancer. Han er i dag kræftfri, men det har været en lang vej “tilbage til livet”.

På det tidspunkt, hvor alt var uoverskueligt, og ingen vidste, hvad fremtiden ville bringe, aftalte Stig med sin søn, at det kunne hjælpe, at sætte et mål og holde fokus på fremtiden i stedet for at forblive i det “sorte hul”.

Det var rigtig svært, men det lykkedes finde et projekt, som de hver især kunne finde motivation i, nemlig en vanvittig plan om at Stig Nicolaysen skulle cykle små 5.000 km tværs over USA med sønnen som deltager som chauffør i en af følgebilerne.

Siden er tiden gået med træning, indsamling af penge, foredrag og træning frem til Race Across America 2016. Stig nåede at cykle 3.858 km på under 10 døgn, indtil en sovende arm gjorde det uforsvarligt at fortsætte. Max og Stig har besluttet, at i 2018 og 2019 VIL de gennemføre både Irland Rundt og Tværs over USA. Stig på cyklen og Max i følgebilen.

Stig Nicolaysen har en fortid i den finansielle sektor, men i dag fylder cyklingen det meste af dagen.

Referencer:

ditaalborg.dk:

Salen i Haraldslund var fyldt til sidste stol. I et spændende og medlevende foredrag tryllebandt Stig Nicolaysen tilskuerne med sin levende fortælling, om hvordan at sætte sig mål i livet kan medføre, at man kommer igennem livets svære faser.

Michael Jensen, adm. direktør, Inter Agua Advance A/S:

Stig formår med sine blændende fortællemåde, disposition og indhold i sine foredrag omkring projektet Across America’s på cykel at fastholde såvel menigmand som nørderne i fortælling om, hvorfor og hvordan man giver sig i kast med sådan et umenneskeligt racercykelprojekt. Stig har min dybeste respekt og anbefaling.

Jesper Holmelund, praktiserende læge Hjørring:

Et super spændende foredrag om første Nordjyde med den vanvittige plan om en enkeltstart på cykel 5.000 km tværs over USA – på blot 12 døgn. Stig fortæller smittende og indlevende om sønnen Max og deres fælles eventyr efter kræftsygdommen, illustreret med fine billeder og faktasheets på lærredet.

Mads Stenstrup, Stenstrup PR og Kommunikation Aalborg:

Stig er en god, velforberedt og struktureret fortæller, der både giver svar på de naturlige spørgsmål, man som gæst ønsker besvaret om et så ekstremt projekt som hans – men som også forstår at underholde med sjove, tankevækkende aha-anekdoter fra hans mange tusinde hårde timer på landevejen og teamets anstrengelser omkring ham. Stig mestrer både erfaringens vid og en uhøjtidelig selvironi.

Esben Kjær, solobratschist, Randers Kammerorkester:

I forbindelse med en event på ”Haraldslund” i Aalborg holdt Stig Nicolaysen et foredrag om sin deltagelse i RAAM (Race Across America) og baggrunden for denne. Det var et inspirerende, personligt og meget fængslende foredrag.
Jeg kan på det varmeste anbefale Stig Nicolaysen som foredragsholder.

Anette Hurup, marketingdirektør, Cembrit A/S:

Hej Stig – jeg vil bare sende dig en tanke, og sige, at det er utroligt, det du er villig til at gøre for en god sags tjeneste. Jeg ved, at vi, der ikke har været igennem det, ikke helt forstår, hvor forfærdeligt det er når, det rammer ens børn – det bedste vi har. Men du har formået, at få mig til at indse, at alt tæller , alle bidrag, alle indslag, alt hvad vi “almindelige mennesker” kan gøre for at italesætte det her – tæller. Det er voldsomt at følge dig her på siden, for det ser ud til at være en kraftanstrengelse ud over det naturlige. Hæng i – du er kommet så langt, og har fået dit budskab spredt til hele landet – respekt for det, det du gør og måden du går det på. Det er uselvisk og målrettet. Fedt team du har og en dejlig kone:) rigtig god tur når du når så langt. Jeg vil aldrig glemme dit foredrag.

Hans Haugaard, projektleder malerfirma Jørgen Jeppesen, Aalborg:

Jeg er så heldig at jeg allerede har hørt foredraget og kan godt afsløre, at det er et super foredrag med en dedikeret foredragsholder. Det er et utroligt spændende foredrag og overskuddet går til børnecancerfonden. Så kom endelig og støt et rigtig godt formål og få et indblik i de forberedelser, der er i forbindelse med et så stort projekt som RAAM-Team Stig Nicolaysen 2016 – in Fight for Children with Cancer er i gang med.

Jacob Lind-Dalsgaard, Region Nordjylland:

Stig er en inspirerende og dedikeret foredragsholder og formidler. Han fortæller på en levende og medrivende måde, så man kommer helt tæt på de begivenheder og fremtidsplaner, som Stigs spændende cykelprojekt indebærer. Jeg kan varmt anbefale at opleve Stig Nicolaysen live hvis chancen byder sig.

Claus Ottesen, adm. direktør, Vasspoint A/S:

Jeg har haft den store oplevelse at deltage i Stigs meget inspirerende og fascinerende foredrag under et arrangement med Erhvervsnetværk 2005, Aarhus. Det et foredrag, som længe vil blive husket på grund af de mange aspekter i et så stort projekt som at forberede Race Across America, men især baggrunden for Stig og teamets ”Mission” med at holde fokus på fremtiden og sætte sig mål selv om man rammes af sygdom som tilfældet var med Max – Stigs søn – var utroligt inspirerende og et område, som de fleste kender til. Hvordan familien klarede sig igennem den store livskrise ved at planlægge og forberede projektet vil være til inspiration for masser af mennesker. Stig er desuden en fantastisk fortæller, og med et glimt i øjet tager han luften ud af lungerne på tilhørerne, når han dedikeret fortæller om alle de utrolige oplevelser som han har været en del af sammen med sit crew”. Jeg kan varmt anbefale et særdeles spændende selskab med Stig.