Tom ThomasenForedragsholder

Tom Thomasen

tom thomasen foredragsholder foredragsportalen

Tom Thomasen (f. 1945) er uddannet som møbelsnedker. Efter endt uddannelse var han tjenestegørende ved Militærpolitiet, hvor den sidste tid af tjenesten blev tilbragt i Kastellets arrest (på den rigtige side af døren).

Efter hjemsendelse fra den militære udflugt arbejdede Tom et år som møbelsnedker.

Efter mange overvejelser begyndte Tom i 1967 at arbejde i Københavns Fængsler.

Efter en længere årrække med mange forskelligartede opgaver, og ikke mindst oplevelser, som naturligvis har været på godt og ondt. Havde Tom igennem længere tid samlet så meget materiale, at  idéen til at skrive en kriminalroman var født. Hvilket er kommet til udslag i krimien Ringen er sluttet (2014) , som er inspireret af livet som fængselsbetjent igennem 37 år ved Københavns Fængsler.

Tom er scenevant, idet han igennem mere end 50 år har optrådt med at trylle, som er en af hans helt store lidenskab. Men efter at debutromanen udkom, mente Tom Thomasen, at nu var tiden inde til at holde foredrag.

Tom Thomasen – bøger

Referencer på Tom Thomasen:

Ulla Marvø, Nordfyns Gymnasium:

På alle deltageres og egne vegne, vil vi i arbejdsgruppen sige mange tak for din medlevende, spændende men også humoristiske beretning om – bag fængslets mure.
Det var godt for humøret, så vi siger tusind tak for det.

Ørslev Kirke:

Onsdag d. 4. november samledes vi i Ørslev Kirke til et spændende foredrag med Tom Thomasen, der gennem et langt liv har arbejdet som fængselsbetjent i Københavns fængsler. Tom mestrer fortællingens kunst, og han fortalte således med humor og stor indlevelse om fængselslivet og nogle af de mange episoder, som har fundet sted bag murene. Derudover berørte han sin kriminalroman “Ringen er sluttet”, som han skrev netop på baggrund af sit mangeårige virke. Absolut en aften hvor ens horisont blev udvidet, og man fik indblik i en ellers lukket verden.