ForedragsholderTom Thomasen

Tom Thomasen

Tom Thomasen født 1945, er uddannet som møbelsnedker. Efter endt uddannelse var Tom Thomasen tjenestegørende ved  Militærpolitiet, hvor den sidste tid af tjenesten blev tilbragt i Kastellets arrest, (på den rigtige side af døren).

Efter hjemsendelse fra den militære udflugt, arbejdede Tom Thomasen 1 år som møbelsnedker.

Efter mange overvejelser, startede Tom Thomasen i 1967 på Københavns Fængsler.

Efter en længere årrække med mange forskelligartede opgaver, og ikke mindst oplevelser, som naturligvis har været på godt og ondt. Havde Tom Thomasen igennem længere tid samlet så meget materiale, at  ideen til at skrive en kriminalroman  var født. Hvilket er kommet til udslag i krimien RINGEN ER SLUTTET, som er inspireret af livet som fængselsbetjent igennem 37 år ved Københavns Fængsler.

Man må sige, at Tom Thomasen er en scenevandt person, idet han igennem mere end 50 år har optrådt som tryllekunstner, som er hans helt store lidenskab. Men efter hans debutroman er udkommet, har Tom Thomasen ment, at tiden nu var inde til at holde foredrag.

Referencer:

Ulla Marvø, Nordfyns Gymnasium:

På alle deltageres og egne vegne, vil vi i arbejdsgruppen sige mange tak for din medlevende, spændende men også humoristiske beretning om – bag fængslets mure.
Det var godt for humøret, så vi siger tusind tak for det.

Ørslev Kirke:

Onsdag d. 4. november samledes vi i Ørslev Kirke til et spændende foredrag med Tom thomasen, der gennem et langt liv har arbejdet som fængeslsbetjent i Københavns fængsler. Tom mestrer fortællingens kunst, og han fortalte således med humor og stor indlevelse om fængselslivet og nogle af de mange episoder, som har fundet sted bag murene. Derudover berørte han sin kriminalroman, Ringen er sluttet, som han skrev netop på baggrund af sit mangeårige virke. Absolut en aften hvor ens horisont blev udvidet, og man fik indblik i en ellers lukket verden.