Henrik Day PoulsenForedrag

Ubådssagen

Ubådssagen-henrik-poulsen-bifald

Portræt af en sjælden type forbryder i Ubådssagen.

Ubådssagen går over i Danmarks historien, som en af de mest bestialske og bizarre drabssager. Der er kommet ret meget viden frem om Peter Madsen via hans mentalundersøgelse, og her tegner der sig en profil af en meget sjælden type af forbryder.

Den 47-årige ubådsbygger Peter Madsen blev d. 26. september 2018 idømt livstid i Østre Landsret for drabet på den 30-årige journalist Kim Wall i august 2017. Dermed stadfæstede landsretten byrettens dom.

Da ubåden blev opdaget, sprang Peter Madsen ud af den og blev reddet, inden ubåden sank kort tid efter. En 30-årig svensk kvinde, journalisten Kim Wall, der var ude at sejle med ubåden aftenen inden forliset, blev samtidig meldt savnet. Efterfølgende blev Peter Madsen anholdt og sigtet for drab, skønt han selv hævdede, at kvinden var blevet sat i land på Refshaleøen sent torsdag aften. Madsen ændrede senere forklaring til, at der var sket en ulykke om bord, der medførte Walls død, hvorefter han, med egne ord, havde begravet hende til søs i Køge Bugt.

I efteråret 2020 viste TV 2 Danmark Efterforskningen, som er en dansk dramaserie på 6 afsnit, instrueret af Tobias Lindholm. Den er baseret på opklaringen af Ubådssagen og følger opklaringen, uden at Peter Madsen direkte optræder som figur i serien. Serien er lavet i samarbejde med forældrene Joachim og Ingrid Wall, der i serien spilles af Rolf Lassgård og Pernilla August.

I foredraget gennemgår Henrik Day Poulsen ubådssagen og giver et indblik i et sind, der er præget af narcissisme og psykopati, og som kredser om perversioner som sadomasochisme. Sagen vil blive relateret til andre forbrydelser begået af sadistiske drabsmænd, og du vil få et sjældent indblik i menneskets allermørkeste sider og få indblik i, hvordan psykiatere undersøger forbrydere, vurderer deres farlighed og mentale tilstand, og hvad der ligger bag anbefaling om dom forvaring til psykiatrisk behandling.