Et harmoniske forhold til mad.
Vi mennesker er jo nogle pudsige størrelser, når det kommer til det med mad. Vores følelser er blandet godt og grundigt sammen med mad, hvorfor vi sagtens med vores sunde fornuft kan sige ”jeg bør spise det og det”. Alligevel propper vi os indimellem med masser af ”mad uden mening” , ”slam og junk” eller mad tilberedt med masser af kalorier.
Og det ændres ikke blot ved at have et tilbud om noget sundt. Mange har det stadig sådan, at de forbinder sund mad med askese, afsavn, forbud, løftede pegefingre, åh nej osv.
At arbejde med sin vægt og sin velvære handler derfor om en god kombination af faktaviden kombineret med at blive bedre til at indstille sit appetit-/mætheds-ur. Men også om finde frem til hvilke sindsstemninger, der medfører, at der spises ekstra.
I foredraget gives indsigt i, om valget skal være slankekure eller livsstilsændringer. Herunder betydningen af at omlægge kostvaner og livsstil i forhold til den enkeltes arbejde, familie og ikke mindst livskvalitet.
Desuden gives der indsigt i forskellige næringsstoffers betydning og virkemåde i forhold til at opnå et vægttab. Og i hvordan maden skal sammensættes, sådan at kroppens behov for næringsstoffer dækkes. samtidig med der sættes gang i fedtforbrændingen.
Omdrejningspunktet for Hanne Svendsens foredrag er muligheder og nydelse, så det at ændre kostvaner resulterer i en livsstil, hvor livskvalitet er i højsædet.
Varighed: 2 timer (inklusive debat).