Eftersom langt de fleste alkoholikere findes blandt helt almindelige mennesker, er de også repræsenteret på rigtig mange arbejdspladser.

Anna Marie Aggerholm formåede at opretholde en tilsyneladende normal hverdag som direktionssekretær i en stor multinational koncern, samtidig med at hendes afhængighed overtog mere og mere af hendes personlighed.

Det sidste, en alkoholiker opgiver, er sit arbejde. Derfor er det også ofte arbejdspladsen, der må gribe ind, ikke mindst for de omkringstående kollegaers skyld. Kollegaer til en alkoholiker, der ikke konfronteres med sin dysfunktion, ligger højt i sygefraværsstatistikkerne, fordi de påvirkes på krop og sind af magtesløsheden og medafhængigheden.

Foredraget giver nogle gode anvisninger på, hvordan en alkoholpolitik struktureres og føres ud i livet, og hvorfor virksomheder overhovedet skal bruge kræfter og ressourcer på problemet.

Udbytte for målgruppen: indsigt i mekanismerne i alkohol- og pilleafhængighed. Hvor adskiller den svære samtale med en alkoholiker sig fra andre svære samtaler? Hvad er de økonomiske konsekvenser? Behandlingsmuligheder?

Varighed: 2 timer