Kun 10-30 procent af de strategier, der formuleres, virker. Det koster på bundlinjen og risikerer i yderste konsekvens at true virksomhedens overlevelse.

Den væsentligste årsag til den lave strategieffektivitet er, at den strategiske planlægning, som blev introduceret i 1950’ernes stabile verden, ikke egner sig i den turbulente virkelighed, alle virksomheder fungerer under i dag. I dag skal en strategi både skabe robusthed, så virksomheden kan holde sig på ret køl i et barskt marked, og fleksibel, så den kan reagere hurtigt og kvalificeret på ændringer.

Baseret på erfaring fra mere en 200 strategiforløb har jeg fundet ind til kernen af, hvad strategi er, og hvordan man får en strategi til at virke i det 21. århundrede. Den væsentligste erkendelse for virksomhedens ledelse er, at strategi-slaget først og fremmest skal stå mellem ørerne på ledere og medarbejdere. Strategi handler i høj grad om at programmere hjerner, så flest muligt i virksomheden disponerer og handler ud fra de samme prioriteringer, principper og mål.

I dette foredrag giver Bo Bresson jer helt konkrete metoder til, hvordan I kan nå sikkert i mål med en ambitiøs strategi.