For bare tres år siden stod kvinden i læ bag manden. I dag er hun nået op på hans side. Er der en pris at betale for at rykke ud i overhalingsbanen? Ja, det er der. Og for begge køn.

I dette foredrag med Hanne Faldborg hudflettes både kvinders og mænds turbulente rejse fra landbosamfund til hæsblæsende IT-samfund, og deltagerne får både rørt lattermusklerne og noget at tænke over. Foredraget kan målrettes mod mange aldre og faggrupper, men er altid båret af vestjysk humor (er vokset op i Kaj Munks Vedersø).

Med udgangspunkt i sin egen opvækst i en lille landsby på den jyske vestkyst hudfletter forfatteren det århundrede i den danske historie, der virkelig kom til at skille sig ud: Det 20. århundrede.

En medrivende og tankevækkende fortælling, der både sender latterbølger gennem salen – og kræver refleksioner og eftertanke.

Vi mennesker har levet millioner af år i et jægersamfund. Tusinde af år i et landbosamfund. Tidligere skete ændringer over så stort et spænd af år, at den enkelte generation knapt ænsede dem. Men gunstige internationale konjunkturer bevirkede, at Danmark i de glade 1960’ere ændrede sig til et industrisamfund, som få årtier senere ændrede sig til det hektiske og larmende IT-samfund, der er danskernes virkelig i dag.

Pludselig stod dybe forandringer og omvæltninger i kø. Er der en pris at betale for hurtigheden? Dette spørgsmål skaber altid livlig debat.

Foredraget kan leveres i otte forskellige indpakninger, som alle er meget roste og efterspurgte over hele landet.