Lars Ostenfeld er instruktør og fotograf og har stået bag “Naturpatruljen”, “Afrikas Øje” og været i felten med den nye DR1 serie “Vilde Vidunderlige Danmark”. Samt TV-dokumentar om de danske ulve, med unikt ulve video da den blev skudt. Lars fortæller her historier om et liv med kameraet i naturen og den meget personlige historie. Hvor han var ved at miste sin egen søn til en kobra slange, til at han som en af de første i verden undersøger indlandsisen indefra – ved at kravle ned i den med reb.
Da Lars var barn havde han ét sted, hvor han kunne være i fred – én verden som var hans. Mosen bag det villakvarter, hvor Lars boede. Han var der hver dag, året rundt, på ekspeditioner dybt ind i ukendt land. Om aftenen på hans børneværelse tegnede sine kolleger – de andre opdagelsesrejsende.
Sådan gik dagene indtil den dag, da villakvarteret skulle udvides, træerne blev fældet og der blev fyldt sand i mosen. Lars forsøgte at råbe de voksne op, fortælle dem om det egern og den ræv han vidste havde deres hjem i mosen. Han forsøgte at sabotere byggearbejdet ved at stjæle nøglerne til deres skurvogn. Men ingen lyttede og Lars’ verden forsvandt. Det er også sådan mange af vor tids vigtigste klima- og naturforskere har det i dag og det er det Lars’ foredrag “Ind i naturen” handler om: Den forbandelse det er at kunne se ind i naturen, uden at der er nogen der vil lytte. Man kalder det et Kassandra-kompleks.