Foredraget giver et kvalificeret bud på, hvorfor udviklingen i disse år går så hurtigt. Vi kaster derudover også blikket flere tusind år tilbage i historien for at forstå, hvorfor kunstig intelligens egentlig ikke er så nyt og hvorfor kunstig intelligens har nogle alvorlige begrænsninger, som vi er nødt til at forstå, hvis vi skal undgå teknologiens skyggesider.

I disse år stormer Kunstig intelligens frem på alle områder. Vi kan næsten tale med alt vi producerer af teknologiske produkter: vores computere, vores biler kører af sig selv, og på vores arbejdspladser bliver flere og flere opgaver overtaget af maskinerne. De kloge maskiner er ikke længere bare logisk tænkende regnemaskiner, de er intuitive og kreative modspillere og medspillere i vores dagligdag og arbejdsliv.

Foredraget bygger på hans bog “Hvad skal vi med mennesker?”, som udkom på Gyldendal i januar 2019. Der vil være mulighed for at kunne købe bogen i forbindelse med foredrag.
Hvem henvender det sig til?

Folk med interesse for samfund og den teknologiske fremtid. Foredraget kan dog også skræddersys til virksomheder eller brancher
Hvor lang tid tager det?
Foredraget varer 60 minutter og kan kombineres med efterfølgende workshops.

Sprog:
Dansk eller engelsk