Et foredrag om mad og følelser.
Det bliver mere og mere vigtigt, at vi vælger at skabe fokus på nydelsen af det, vi spiser og drikker. Vi skal arbejde med at få etableret en harmonisk kobling mellem den øverste etage (hjernen) og maven.
Der kan være mange forskellige barrierer, der forhindrer os i denne øvelse, idet mad og følelser kan have mange snærende bånd, der slider og tærer i dagligdagen. Overflod med tilbud af mad og drikke, lige meget hvor vi vender os, er hverdag for alle. Fristelserne kan vælte mange omkuld. Derfor skal du skabe større bevidsthed om dine valg af mad og drikke, så du sikrer, at din krop får de næringsstoffer, den har behov for hver dag.
Hanne Svendsens foredrag tager udgangspunkt i:
- Madens indflydelse på hjernen
- Mad og følelser – barrierer, der hindrer valg af det rigtige mad
- Mad der giver en god mæthedsfornemmelse
- Indsigt i tomme kalorier i forhold til kvalitets kalorier
- Nydelsen i det, du vælger at spise og drikke
- Maden – vis ansvar
Varighed: 2 timer (inklusive debat).