Et foredrag der bevæger sig rundt i Oman, fra ørken til kyst og fra storby til beduinsamfund. Foredraget ledsages af billeder og historier om karavaner og røgelse i oldtiden, dromedarer til en dagspris af 1 million kroner. – og om livet for mænd og kvinder i dag i et velstående muslimsk land.
På den arabiske halvø i Oman hersker fred. Alle borgere får tildelt et stykke land når de fylder 21 år, og ingen betaler indkomstskat. Uddannelse og hospitalsvæsen er gratis, og omanerne nyder en lang række friheder under et mere moderat muslimsk styre, end det man finder i nabolandet Saudi Arabien.
Sultan Qaboos står bag denne udvikling. Som gennem de seneste 47 år har forvandlet Oman fra et middelalderligt land til en moderne nation. Qaboos har opført skoler og sygehuse, anlagt veje og hævet levestandarden for sin befolkning, som håber den aldrende folkehelt lever evigt.
Oman er et land af sand. Nogle af verdens største ørkener breder sig ud over landet, og omanerne samler sig i oaser og kystbyer. I ørkenen lever få hårdføre beduiner i telte. Her holder de dyrebare dromedarer i små samfund, som for tusinder af år siden, dannede centrum for en verdenshandel. Røgelse var den mest efterspurgte luksusvare i Europa, Asien og Afrika, og det var fra Oman, karavanerne udgik til resten af verden. Beduiner trak deres tungtlastede pukkeldyr tusindvis af kilometer gennem sandstorme og ekstreme varmegrader og blev stenrige af den velduftende harpiks, dronninger brugte i parfume og præster i hellige ritualer.
Set med vestlige øjne er der langt mellem mænd og kvinders rettigheder og muligheder i Oman, trods de moderne tiltag og samfundsmæssige forbedringer landet har oplevet de senere år. Alle vegne i det offentlige rum møder man mænd, som passer arbejde og holder hjulene i gang, mens kvinder oftest befinder sig hjemme bag husets mure med en større børneflok om benene, selv efter en længere skolegang.