Fra april til september 2014 rejste John Andersen 27.000 km på motorcykel fra Danmark til Istanbul i Tyrkiet, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan, Kazakhstan , Kina og Sibirien, hvor han fulgte de gamle silkeveje.

Silkevejen er en lang kompliceret historie, hvor mange forskellige historiske perioder og kulturelle strømninger griber ind i hinanden og danner et stort edderkoppespind. Eventyrer og arkitekt John Andersen besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen og ene mand køre de 35.000 kilometer på en lille sej Honda 250cc motorcykel – turen gik fra Istanbul til Xian og tilbage igen over Rusland.

John Andersen brugte de gamle karavanseraier – datidens herberger og handelsstationer – som turens røde tråd, og i bogen Silkevejen på motorcykel fortæller han levende og med stor indsigt om datidens Silkevej – og underholdende og hæsblæsende om nutidens Silkevej, som den tager sig ud fra en lille motorcykel. Bogen er illustreret med flere hundrede af John Andersens egne fotografier med steder og mennesker, han mødte på vejen.

Målet var bl.a. at beskrive de mange karavanseraier (hoteller), som blev benyttet gennem 2000 år. I dag er de fleste ruiner, men især i Tyrkiet og Iran er mange restaureret, og enkelte er indrettet som moderne hoteller.

Opgaven var også at beskrive det nuværende liv og trafik på de historiske veje.