At diskutere med Thit Jensen er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i Danmark.

Thit Jensen blev født i en tid, hvor kvinden automatisk stod i læ bag manden, men uheldigvis for samtiden var hun ikke en skyggeplante. At følge den sammensatte ener fra vugge til grav er bestemt ikke en kedelig rejse. Det er primært den utrættelige kvindekamp, slægtshistorien og hadet til broderen Johannes V. Jensen, der går rent ind.

Thit Jensen levede et af de mest spændende kvindeliv i den danske historie overhovedet. Alene slægtshistorien er basis for et medrivende foredrag.

Med trusler om at blive stenet ud af foredragsbyerne tog hun kampen op mod mandsvældet. Kvinden skulle have lov til at blive sit eget menneske. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i et helt land.

Foredragsholder og forfatter Hanne Faldborg lover en aften, som både vil appellere til tankerne og lattermusklerne. Foredraget kan efter ønsket have fokus rettet mod livsskildringen, forfatterskabet eller kampen for den danske kvinde.