Bolden er verdens bedste legetøj, Ikke mindst fodbolden!
Alle har på et eller tidspunkt prøvet at sparke til en bold. Fodbold er verdens mest populære spil og alle (næsten) interessere sig for det simple spil. Ofte meget lidenskabeligt. Fodbold er følelser. Man fester sammen når man vinder og trøster hinanden når man taber. Fodbold er fællesskab.

Fodbolden har været omdrejningspunktet i Jan B. Poulsens liv. Hans foredrag er fortællingen om de oplevelser og udfordringer han har haft dels som aktiv, bl.a. 8 sæsoner i 1. division for Boldklubben Frem, og dels som landsholdstræner i så forskellige lande som Danmark (EM-92), Singapore, Jordan, Armenien og Tanzania.

Når man som Jan har været i mere end 125 lande, vil det være naturligt, at han undervejs fortæller om, hvordan det at bo i fremmede kulturer har påvirket hans syn på den verden, vi lever i.

Fodbold er proletariatets sport, så han har set livet som det leves af de, der ikke har så meget. Samtidig har Jan også været sammen med prinser og præsidenter, der ikke mangler noget. Fælles for dem alle, høj som lav, er, at de er bidt af en gal fodbold.