ForedragsholderKristina Schou Madsen

Kristina Schou Madsen

Kristina Schou Madsen er ekstremløber og har deltaget i nogle af verdens hårdeste løb bl.a. gennem den fugtige Amazonas jungle, i den tørre Atacama-ørken og i Himalayas svimlende højder. Hun har repræsenteret Danmark til verdensmesterskaberne i trail, hvor hun i 2016 var eneste danske kvinde, som gennemførte den 85 km lange distance.

Kristina er bosat i Kolding, er 31 år gammel og uddannet Ba. i informationsvidenskab med sidefag i idræt fra henholdsvis Syddansk og Københavns Universitet. Dertil har hun diverse enkeltfag i filosofihistorie samt uddannet lærer, og har i 5 år arbejdet som efterskolelærer. Hun er fast blogger og bidragsyder til LøbeMagasinet samt andre aviser og blade.

Fra 2017 er hendes virke løb, og driver på fuld tid virksomheden Kristina Extreme Running, der tilbyder foredrag, afvikler motionsløb og laver træningsvejledning for løbere og triatleter. Dertil udvikler hun nye motionsløbskoncepter og tilbyder konsulentarbejde i forhold til udvikling af eksisterende løb. Kristina står bag bl.a. Kolding City Trail, Kolding Night Trail og Kolding Light Run.

Kristina har ikke altid været løber, men startede idrætskarrieren på fodboldbanen, som snart blev overtaget af boksning. Hun har været medlem af den lokale bokseklub i over 20 år, har haft 5 år som kampbokser og kombinerer i dag løbetræningen med boksning. Ugentligt ligger Kristina mellem 12-18 træningstimer fordelt på løb, boksning, spinning og specifik styrketræning. Hun løber mellem 80-100 km i ugen, hvoraf stor del af det er trail (løb i skoven).

Hun er særlig interesseret i de mentale processer, der gør sig gældende i udholdenhedssport, og hvordan udfordringer og forandringer rationelt kan imødekommes, selvom kroppen er fysisk udmattet.