Sanne Østergaard NissenForedrag

Skønheden i det uperfekte

sanne-østergaard-bifald

PERFEKTION ER EN ILLUSION, og det ved vi godt, men de seneste 20-30 år er der sket en stigning i presset for at være perfekt. Perfekt for at være lykkelig. Perfekt for at være en succes på studiet, jobbet, i privatlivet og i den personlige branding i diverse udstillingsvinduer i den digitale verden. Perfekt for at være værd at elske. Men hvor stammer dette perfekthedspres overhovedet fra?

Foredraget tager os videre fra den individualistiske forbrugs- og selvudviklingskultur og foreslår håndgribelige refleksions- og dialogøvelser, som fordrer en bæredygtig og fællesskabsorienteret samudviklingskultur. Værktøjer som kan tages i brug med kollegaer, familie og venner, for at styrke relationer, fællesskab og samarbejde. Der er ingen mirakelkur, når vi taler om perfektionisme, men vi ved at perfektionisme står i diametral modsætning til kreativitet og innovation, der ofte er ønskelige kvaliteter i en foranderlig verden. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når jagten efter perfektion tager overhånd og leder til mistrivsel.

Baseret på den japanske filosofi Wabi-sabi og håndværkstradition Kintsugi samt viden fra den positive psykologi, gives der i dette foredrag 12 bud på sammen at finde veje til at leve fuldt ud og med et balanceret fokus på: Trivsel. Kærlighed. Kreativitet. Opbyggelige relationer. Fællesskab. Flow. Glæde. Selvværd. Nærvær. Frihed. Mening. Mod. Styrker. Foredraget tager afsæt i bogen af samme navn: Skønheden i det uperfekte: Hvordan vi slipper fri af tidens perfekthedskultur.

Jeg har fået indsigt i mine egne udfordringer med perfektionisme – refleksionen! Jeg har også fået opmærksomhed på, hvordan jeg kan hjælpe mine børn. Det har især været godt med bevidsthed om ”Maximizer”, mindfulness, perfektionismens tre ”typer” m.v.… De poetiske indslag var rigtig gode” - Hanne H. Baj, socialrådgiver
Jeg synes det har været et godt og brugbart foredrag. Det giver mange AHA-oplevelser. Jeg har fået større opmærksomhed på at sige fra, når forventningspresset er for stort, undgå altid at maksimere og vigtigst af alt: PERFEKTION ER EN ILLUSION”. - Anja Larsen, Lærer