Til dette foredrag får du viden om, hvad der sker med mennesker, når deres verden ændres – enten fordi der sker ændringer på arbejdspladsen eller i privatlivet. Hvordan reagerer mennesker på stress og usikkerhed, hvad tænker de, og hvordan skal man som leder møde dette? Hvad gør man før, under og efter krisen har lagt sig? Er der noget man skal være særligt opmærksom på, og hvordan kommer man videre på den bedst mulige måde og plejer sit mentale helbred?
Vi lever i en foranderlig verden. Virksomheder og organisationer står konstant overfor mindre eller større omvæltninger. Der skal hyres og fyres. Systemer og procedurer laves om. Kunder kommer og går. »Forandring fryder«, siger vi. Men gør det nu også det? Helt grundlæggende bryder vi mennesker os ikke ret meget om forandringer.
Vi er vanedyr, og kan i det store hele godt lide genkendelighed. Det giver tryghed og forudsigelighed. Når vi siger at forandring fryder, mener vi i virkeligheden at variation fryder. Adspredelse fryder. Når der sker store forandringer pirres vores perfektionisme og selvværdsfølelse. For med forandringer hører også manglende kontrol, ligeledes frygten for om er god nok og har kompetencerne til at løse de(n) nye opgave(r). Det skaber stress.
Foredraget giver viden og konkrete redskaber til at trives og pleje det mentale helbred i forbindelse med større og mindre forandringer. Vi trives og er motiverede, når vi føler os som piloter i eget liv, og når vi føler os kompetente og har gode mennesker omkring os: Autonomi, kompetence og tilhørsforhold. Det gælder i privatlivet, på arbejdspladsen og hvor vi ellers slår vores folder i livets arenaer. Vaner rimer på planer. Men når planerne ændres, så må også planerne. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når forandringens vinde blæser.