Foredrag om misbrug – Unge og stoffer
”Det er ikke kun hippierne, der ryger joints, og det er ikke kun overklassen, der tager coke. Det er ALLE, der kan få fingre i stoffer i dag.”
Foredragsholder Julius Mygind
Foredrag om stoffer og stofmisbrug
Julius Mygind har en mission om at hjælpe teenagere med at træffe de hårde, men sunde valg. I sit hudløst ærlige foredrag om stoffer fortæller han sin egen historie om misbrug af rusmidler – fra hash til hårde stoffer – og forsøger på at give de unge det mindset, han selv manglede som ung.

Foredraget egner sig til teenagere og unge, forældre og skolelærere samt personale i undervisningsinstitutioner. Det anbefales også for organisationer, som arbejder med stofmisbrugere eller står for formidling af information om narkotika og stofmisbrug. Det er hér, med den personlige fortælling, man kan få informationen til at røre hjerter og dermed trænge igennem for at blive husket.

Indholdet i foredraget om narkotika og afhængighed
Foredragsholderens egne erfaringer med cannabis og narkotika startede, allerede da han var i syvende klasse. Han afprøvede hash for første gang som fjortenårig, og blev psykisk afhængig af den fra dag ét. I sit foredrag om stoffer fortæller Julius, hvordan det gav ham et afbræk fra tankerne på en helt anden måde, end alkohol kunne. Han fik trang til at ryge hash igen allerede dagen efter.

Det, der startede som en fest med vennerne, eskalerede til et dagligt misbrug, hvor det pludseligt ikke var nok med joints. I sit foredrag om narkotika fortæller Julius om, at han senere prøvede ecstasy og gik over til hårde stimulanser som kokain og amfetamin. Stofafhængigheden havde store konsekvenser for hans liv.

Foredraget belyser konsekvenserne af stofmisbrug
I sit foredrag om stofafhængighed fortæller Julius Mygind om, hvordan han med tiden isolerede sig fra familien, og vennerne begyndte at vende ham ryggen. Han fik depression og angst og kunne ikke længere klare sin uddannelse. Han droppede ud. Det, der slog alarm for ham, var en episode, hvor hans ven blev indlagt med en hashpsykose.

”Jeg mistede kontakten til en god ven, fordi han fik en hashpsykose. Det slog mig ret meget ud, for han blev virkelig syg. Han røg ind på den lukkede afdeling, og den dag i dag er han stadig indlagt ind i mellem.”
Julius vil i sit foredrag dele ud af sine erfaringer om, hvordan han kom ind i et stofmisbrug, og hvordan han kom ud af det igen. Foredraget belyser, hvordan et misbrug starter, hvordan det forløber sig, samt hvad det kræver at stoppe med at tage stoffer og blive uafhængig igen.
Foredrag for unge i skoler og institutioner
”Det er ikke før, man erkender, at man keder sig i skolen, er presset eller ked af noget, at man kan begynde at ændre på det.”

Foredragsholder Julius Mygind
I sit ærlige og personlige foredrag sætter Julius fokus på, hvordan vi kan hjælpe teenagere med at sige nej til narkotika i en verden, hvor hash og kokain er nemt at få overalt. Derudover taler Julius om, hvordan forældrene kan støtte og hjælpe de unge til et liv uden stoffer.
Julius’ foredrag er vedkommende, nærværende og inspirerende for unge og deres forældre samt personale i uddannelsesinstitutioner. Alle, som har lyst til at blive klogere på de unges vej ind og ud af et misbrug, er velkomne.

Hvorfor booke et foredrag om narkotika?
Stoffer er, ifølge foredragsholderen Julius Mygind, en del af de unges liv på niveau med sex og alkohol. I den alder er man nysgerrig og har det nemt med at tilegne sig nye vaner samt udvikle afhængigheder.
Ifølge Sundhedsstyrelsen er eksperimenter med stoffer et udbredt fænomen blandt de unge – især i alderen mellem 16 og 19 år. Hvis man kan bremse sin nysgerrighed og lade være med at afprøve rusmidler ind til man bliver 20, bliver chancen for, at man overhovedet vil prøve det, meget lille.
Derfor skal vi holde et vågent øje med de unge. Derfor skal vi blande os og støtte dem i at træffe de rigtige valg. Dette foredrag er et af de redskaber, man som en skole, institution eller forælder kan tage ansvar på.

Booking af foredrag for skoler og institutioner
Er du interesseret i at booke et foredrag om stofmisbrug til eleverne, forældrene eller personalet? Booking af foredraget for skoler og institutioner foregår her på siden.
Start med at udfylde formularen ovre i højre side, og skriv i kommentarfeltet, at du gerne vil booke et foredrag om unge og stoffer. Vi kontakter dig, lige så snart vi har fået din ansøgning og forhørt os med foredragsholderen – og vi hjælper dig hele vejen med bookingen af Julius’ foredrag om narkotika.

Har du spørgsmål til dette foredrag om stoffer?
Hvis du har spørgsmål til foredragsbookingen eller specielle ønsker til, hvordan Julius’ foredrag om stofmisbrug skal forløbe? Tøv ikke med at kontakte os via e-mail eller telefon, som du finder i bunden af siden. Vi vil med glæde besvare dine spørgsmål og guide dig, når du skal vælge det rigtige foredrag om narkotika for dine elever eller personale.