I 1995 udkom bogen “Hele Danmarks Grethe”, i hvilken Grethe Sønck (født i 1929) fortæller om sit lange, indholdsrige og spændende liv – både det professionelle og det private.
Stefan Fønss havde fornøjelsen at hjælpe Grethe med at sammensætte det foredrag, som hun i flere år rejste land og rige rundt med.
De mange, der nåede at høre det, var glade og begejstrede over at høre om hendes lange karriere. 60 år blev det til som sangerinde, revy-, teater- og filmskuespiller, medvirken i radio- og tv-programmer – ikke mindst Gæt og grimasser, hvor det jo altid var Grethe, der skulle kravle rundt på gulvet og forsøge at ligne en muldvarp til hofbal med en kæp i øret eller danse kinddans med et pindsvin. Og om privatlivet, ikke mindst ægteskabet med en af de største i underholdningsbranchen, Sejr Volmer-Sørensen, der var Stefans far.
Et par år før Grethe døde i 2010, sagde Stefan, en søndag efter at have siddet og opdateret og finpudset foredraget, at han da også kunne holde foredraget.
"Ja, det vil jeg være glad for, men først når jeg engang ikke selv kan længere," sagde Grethe.
Dansk revy fra 1850 og til i dag.
Spændende og fornøjelig rejse gennem dansk revy fra 1850 og til i dag. Fra den spæde start på Casino Teatret nytårsaften 1849 til dagens mangfoldighed af sommerrevyer landet rundt.
Fra Dagmar Hansen, Carl Alstrup, Liva Weel, Storm P., Olga Svendsen, Osvald Helmuth, Marguerite Viby og frem til Aage Stentoft, PH, Stig Lommer, Kjeld Petersen og Dirch Passer, Preben Kaas og Jørgen Ryg, Ib Schønberg, Volmer-Sørensen, Grethe Sønck, Jesper Klein og nutidens store navne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Ørkenens Sønner, Zirkus Nemo, Det Brune Punktum og alle de andre.
Dansk revyhistorie(r) fortalt af Stefan Fønss.
Han var en ener!
Koncertpianist, teater- og revydirektør, konferencier, forfatter, oversætter, radio- og tv-mand, skuespiller og instruktør. Han kunne det hele – han var en ener!
Volmer-Sørensen havde stor betydning for underholdningen over en lang periode.
Her kommer højdepunkterne i et spændende, afslørende og meget underholdende foredrag, fortalt af hans søn, Stefan Fønss.
Varighed: 1½-2 timer (inklusive spørgetid).
Flere mulige emner - for eksempel:
Underholdning før og nu
Underholdning før og nu: Hvor blev spontaniteten, fantasien, pausen og originaliteten af?
Hvor blev alle de folkekære solister og underholdningsshows af?
Skal ”fed underholdning” kun være fede mennesker på kur og kåringen af Danmarks dårligste bilist?
Hvorfor er svenskerne så meget bedre til at lave underholdning med deres populære kunstnere?
De store penge i professionel sport: Er det godt eller skidt, når en dansk sportsmand får en halv million kroner om ugen – for at spille fodbold? Hvordan påvirker de store penge idrætsudøverne? Er det sandt, at alt og alle kan købes for penge? Er sport blevet et erhverv? Underholdning?
Livskvalitet
Hvordan kommer man videre med sit liv – både fysisk og psykisk –efter to grimme skilsmisser, som begge resulterede i en hjerteoperation? Ved at tro på det. Ved at tro på sig selv. Ved at gøre problemerne til udfordringer, som man tager op.
Livet er ikke noget, der bare skal overstås. Det er en fantastisk gave med masser af dejlige muligheder. Livet er som et Tivoli turpas. Du bestemmer selv, hvordan og hvor meget du bruger det. Brug det optimalt!
Janteloven
Hvordan bekæmper man den, når den pludselig rammer en selv, blot fordi man repræsenterer noget, som er helt anderledes og ikke har været prøvet før? Det oplevede jeg første gang, da vi introducerede Tupperware i Danmark. Anden gang, da vi ville sælge Oriflame kosmetik pr. postordre. Seje kampe med medier, myndigheder og forbrugere – kampe vi vandt!
50 festlige og spændende år i underholdningsbranchen: Bakkens Friluftsscene, Etablissement Lorry, det københavnske 6-dagesløb, Amager Scenen, Nordisk Film, Røde Kro Teater, Revymuseet o.m.m.m.
Mange sjove oplevelser med alle de kendte og populære kunstnere fra fjernsynets barndom.
Hør Stefan Fønss fortælle, hvordan det hele startede.
Store damer på min vej: Anna Larssen Bjørner, Inger Merete Nordentoft, Kirsten Hüttemeier, Josephine Baker, Grethe Sønck og min mormor.
Varighed: 1½-2 timer (inklusive spørgetid).